Logo Fotoacademie
ENGLogin studenten
Direct inschrijven

Over de workshop

Je leert in deze workshop de basis van studiofotografie. Denk hierbij niet alleen aan camera en licht, maar ook aan overige hulpmiddelen en accessoires. Je leert hoe je van ogenschijnlijk niets, iets kan maken. Kortom, je gaat daadwerkelijk creëren. Vanuit deze aanpak leer je de kneepjes van het vak van studiofotografie beheersen, of het nu om stillevens of portretten gaat. Aan het eind van de workshop heb je een professionele studio shoot gerealiseerd. (portret of still)

De workshop bestaat uit de onderdelen: kennismaking, theorie & demo's, praktijk en een eindopdracht, verspreid over 6 lessen.

 

Kennismaking, theorie & demo’s

Licht, kwaliteit van licht en gebruik van licht en materiaal wordt uitgebreid toegelicht en gedemonstreerd. Hoe werkt licht en wat doet het? Wat is het verschil tussen flitslicht en continue licht? Hoe werken flitsers? Welke hulpmiddelen heb ik tot mijn beschikking en welke heb ik echt nodig? Hoe werk ik met verschillende materialen? Welke lichtopstellingen kan ik voor een portret gebruiken? Daarna ga je zelf kennismaken met de apparatuur en de mogelijkheden in de studio.

 

Praktijk

Je gaat onder begeleiding van de docent werken aan een studio opdracht. Je gaat licht en modelopstellingen uitproberen en onderzoeken hoe je met licht en materiaal een creatief studiobeeld kan realiseren.

 

Eindopdracht

Je gaat onder begeleiding van de docent een portret of still schieten. Aan het eind van de les heb je een professionele studio foto gemaakt.

Workshop informatie

Niveau: 1, voor fotografen met aantoonbare solide basiskennis

Docent: Pieter Lemmens

Studieduur: 3 maanden

Lesdagen: 6 lessen van 10:00 tot 12:30 uur

Studiekosten: €575,-

Betaling: eenmalig

Toelatingsprocedure: ja, op basis van een digitaal portfolio

Voertaal: Nederlands

 

Startmomenten

Startdatum: 17 oktober 2019 (VOL)

Opvolgende lesdata: 31 oktober, 14 en 28 november, 12 en 19 december 2019

Startdatum: 4 december 2019

Opvolgende lesdata: 18 december 2019, 8 en 22 januari, 5 en 12 februari 2020