Logo Fotoacademie

Onderdeel van

ENG> OPEN CALL <

Onderdeel van

Direct inschrijven

Over de workshop

Je leert in deze workshop de basis van studiofotografie. Denk hierbij niet alleen aan camera en licht, maar ook aan overige hulpmiddelen en accessoires. Je leert hoe je van ogenschijnlijk niets, iets kan maken. Kortom, je gaat daadwerkelijk creëren. Vanuit deze aanpak leer je de kneepjes van het vak van studiofotografie beheersen, of het nu om stillevens of portretten gaat. Aan het eind van de workshop heb je een professionele studio shoot gerealiseerd. (portret of still)

De workshop bestaat uit de onderdelen: kennismaking, theorie & demo's, praktijk en een eindopdracht, verspreid over 6 lessen.

 

Kennismaking, theorie & demo’s

Licht, kwaliteit van licht en gebruik van licht en materiaal wordt uitgebreid toegelicht en gedemonstreerd. Hoe werkt licht en wat doet het? Wat is het verschil tussen flitslicht en continue licht? Hoe werken flitsers? Welke hulpmiddelen heb ik tot mijn beschikking en welke heb ik echt nodig? Hoe werk ik met verschillende materialen? Welke lichtopstellingen kan ik voor een portret gebruiken? Daarna ga je zelf kennismaken met de apparatuur en de mogelijkheden in de studio.

 

Praktijk

Je gaat onder begeleiding van de docent werken aan een studio opdracht. Je gaat licht en modelopstellingen uitproberen en onderzoeken hoe je met licht en materiaal een creatief studiobeeld kan realiseren.

 

Eindopdracht

Je gaat onder begeleiding van de docent een portret of still schieten. Aan het eind van de les heb je een professionele studio foto gemaakt.

Deelnemers

Maak kennis met deelnemers van voorgaande edities en lees over hun ervaringen t.a.v. deze workshop.

  • Koos Hageraats

Lees hier de Q&A met Koos over zijn deelname aan het programma

  • Rafaella Allegra

Lees hier de Q&A met Rafaella over haar deelname aan het programma

  • Hanneke Kloosterhuis

Lees hier de Q&A met Hanneke over haar deelname aan het programma

Workshop informatie

Docent: Pieter Lemmens

Studieduur: 3 maanden

Lesmethode: op locatie

Lesdagen: 6 lessen van 10:00 tot 12:30 uur

Studiekosten: €595,-

Betaling: eenmalig

Toelatingseisen: solide basis kennis vereist (opname techniek, digitale beeldbewerking, compositie & vormgeving) en professionele vakbenadering

Toelatingsprocedure: naar aanleiding van je inschrijving kijken wij op basis van jouw portfolio en motivatie of jij voldoet aan de gestelde toelatingseisen

Voertaal: Nederlands

 

Startmomenten

Startdatum: 19 november 2020 (nog 2 plekken beschikbaar)

Opvolgende lesdata: 3 en 17 december 2020 en 7, 14 en 21 januari 2021 (Let op! Deze lesdata zijn onder voorbehoud.)