Logo Fotoacademie

Onderdeel van

Onderdeel van

Over de workshop Straatfotografie

Waarschijnlijk is de mens het meest vastgelegde onderwerp waar je als beeldmaker mee te maken kan krijgen, van portret tot documentair tot mode en zelfs zelfportretten of vormen van autonoom werk. De straat is de plek waar ze allemaal samenkomen en in deze workshop leer je hoe je het verhaal van de mens in een specifieke straat zou kunnen vertellen, ook al is er op die plek misschien wel niemand aanwezig.

Het doel van de workshop Straatfotografie is dat je leert om, binnen bepaalde restricties als verplichte locatie, tijdstip en tijdsduur, een aan mensen gerelateerd verhaal (sociale reportage) te vertellen. Tijdens de eerste bijeenkomst wordt het werk van diverse beeldmakers bekeken.

Een van de opdrachten maak je onder supervisie tijdens de tweede bijeenkomst, een andere vraagt om zelfdiscipline als je deze in je eigen tijd moet uitvoeren.

Deze workshop is bedoeld voor fotografen die geïnteresseerd zijn in het fotograferen van mensen en hoe je, hetzij in opdracht hetzij vanuit jezelf, een (beeld)verhaal over mensen kan vertellen.

Workshop informatie

In geval van veranderende corona maatregelen, zal deze workshop mogelijk online worden gestart of gecontinueerd met uitzondering van praktijklessen.

Docent: Caro Bonink

Studieduur: 1,5 maanden

Lesmethode: op locatie

Lesdagen: 3 lessen van 2,5 uur

Studiekosten: €295,-

Betaling: eenmalig

Toelatingseisen: basiskennis opname techniek & digitale beeldbewerking + enige ervaring met seriematig werken

Toelatingsprocedure: naar aanleiding van jouw inschrijving nemen we contact met je op.

Voertaal: Nederlands

 

Startmomenten

Startdatum: 30 maart 2022

Opvolgende lesdata: 20 april en 18 mei 2022