Logo Fotoacademie

Onderdeel van

ENGFAQ

Onderdeel van

Direct inschrijven

Over de workshop

In de workshop Portretfotografie: studio & locatie leer je verschillende facetten van portretfotografie op locatie en in de studio onder leiding van docent Duco de Vries.
 
De workshop bestaat uit 6 lessen waarvan 2 basislessen portretfotografie in de studio. In deze lessen leer werken met flits en continue licht en je leert hoe jouw interactie met de geportretteerde bepalend is voor het portret.
 
Deze kennis ga je verder toepassen in thuisopdrachten en tijdens de praktijkles op locatie, waarin je in beperkte tijd, met een vooropgesteld (licht)plan, een portret gaat schieten.
 
Verder leer je aan de hand van de opdrachten en tijdens de lessen hoe je meer inhoud kan geven aan een portret: psychologisch (wat laat je van jezelf zien en wat van de mens die je fotografeert), thematisch (wat voor inhoud wil je je werk meegeven) en praktisch (hoe vertaal je de inhoud naar techniek).

Workshop informatie

Docent: Duco de Vries

Studieduur: 3 maanden

Lesmethode: op locatie

Lesdagen: 6 lessen van 19:00 tot 21:30 uur

Studiekosten: €595,-

Betaling: eenmalig

Toelatingseisen: solide basis kennis vereist (opname techniek, digitale beeldbewerking, compositie & vormgeving) en professionele vakbenadering

Toelatingsprocedure: naar aanleiding van je inschrijving kijken wij op basis van jouw portfolio en motivatie of jij voldoet aan de gestelde toelatingseisen

Voertaal: Nederlands

 

Startmomenten

Startdatum: 12 maart 2021*

Opvolgende lesdata: 19 maart, 2, 16 en 23 april (extern) en 14 mei 2021 (Let op! Deze lessen zijn onder voorbehoud)

 

*in geval van veranderende corona maatregelen, zal dit programma online worden gestart of gecontinueerd (met uitzondering van eventuele studio lessen)