Logo Fotoacademie

Onderdeel van

Onderdeel van

Over de workshop Modefotografie - concept & studio

Fashion fotografie is zoveel meer dan een uitbundige fotoserie waarin modellen de nieuwste lijnen van grote modemerken presenteren. Een krachtige modeserie begint bij een concept: wanneer het lukt om daarmee de juiste essentie vast te leggen in een serie modische beelden, dan spreekt een sterke editorial meer dan duizend woorden. 

In deze workshop Modefotografie - concept & studio, onder leiding van Nienke Wind, leer je vanuit een eigen concept een modische serie te realiseren in de vorm van een editorial. Dit eindresultaat bereik je door middel van theorie- en praktijklessen. Tijdens de praktijklessen krijg je opdrachten in de studio met professionele modellen en styling. In de theorielessen behandelen we theorie passend bij de workshop en behandelen we de thuisopdrachten. 

Het conceptuele aspect van mode/fashion fotografie staat in deze workshop centraal, en biedt daarmee de mogelijkheid tot verdieping naast andere fotografie opleidingen of cursussen.

Docent Nienke Wind leert je de basisprincipes van de modefotografie op technisch en inhoudelijk vlak en begeleidt je in het maken van de modische serie. Ze biedt in haar lessen een basis op het gebied van het lichtgebruik, met zowel kunst-en daglicht.  Je leert hoe je een concept uitgewerkt in een modische serie in de vorm van een editorial - in de studio of op locatie.

Daarnaast zal er theorie aangeboden worden met daarin de modefotografen die veelbetekenend zijn voor het beeld op het gebied van de mode/fashion fotografie zoals we die nu kennen.

Aan het eind van deze workshop heb je, op basis van een duidelijk eigen concept, een modische serie gerealiseerd.

Deelnemers van de workshop Modefotografie - concept & studio

Maak kennis met deelnemers van voorgaande edities en lees over hun ervaringen t.a.v. deze workshop.

  • Anouk Johnson

Lees hier de Q&A met Anouk over haar deelname aan de workshop

  • Allard Faas

Lees hier de Q&A met Allard over zijn deelname aan de workshop

  • Francie Lamers

Lees hier de Q&A met Francie over haar deelname aan de workshop

  • Oana Peters

Lees hier de Q&A met Oana over haar deelname aan de workshop

  • Linda Versteeg

Lees hier de Q&A met Linda over haar deelname aan de workshop

  • Alex Ploeger

Lees hier de Q&A met Alex over haar deelname aan de workshop

  • Nancy Poeran

Lees hier de Q&A met Nancy over haar deelname aan de workshop

Workshop informatie

Docent: Nienke Wind

Studieduur: 3 maanden

Lesmethode: op locatie

Lesdagen: 6 lessen van 18:30 tot 21:00 uur

Studiekosten: €595,-

Betaling: eenmalig

Toelatingseisen: solide kennis opname techniek & digitale beeldbewerking, ervaring met seriematig werken en professionele vakbenadering

Toelatingsprocedure: ja, op basis van digitaal portfolio & ervaring. Naar aanleiding van je inschrijving nemen wij contact met je op.

Voertaal: Nederlands

 

Startmomenten

Startdatum 10 maart 2022

Opvolgende lesdata: 24 maart, 7 en 21 april en 19 mei en 2 juni 2022 

Benodigde apparatuur modefotografie

Om te kunnen starten met de workshop Modefotografie heb je als deelnemer de volgende apparatuur nodig: camera, objectieven en een computer of laptop. Deze apparatuur is niet te huur bij de Fotoacademie en dien je zelf aan te schaffen.