Logo Fotoacademie

Onderdeel van

Onderdeel van

Over de workshop Locatie- & landschapsfotografie - module 1

Elk (stedelijk)landschap, is fotografisch gezien mogelijk een interessante locatie. Dat is persoonlijk. Hoe je ernaar kijkt is voor iedere beeldmaker anders. In deze workshop ligt daarom ook de focus op hoe de beeldmaker een landschap op zijn of haar eigen wijze interpreteert en vastlegt. De locatie wordt gebruikt als canvas om eigen thema’s op uit te werken

In de workshop Locatie- & landschapsfotografie - module 1 ga je onder begeleiding een ‘portret’ maken van een stuk stedelijk landschap (bijvoorbeeld een park, een woonwijk onder architectuur of een kantoor/bedrijvencomplex)

En je wordt gevraagd om, binnen een vooraf gekozen benadering, een fotografische serie of korte video-impressie van een zelfgekozen landschap in beeld te brengen.

Tijdens de introductie laat de docent, fotograaf Paul Vos, je door middel van voorbeelden uit de fotografie geschiedenis zien op welke manier je een onderwerp kan benaderen en uitwerken.

Vervolgens krijg je twee opdrachten. Een daarvan voer je tijdens de tweede les uit met de groep, op een vooraf vastgestelde locatie.

De andere opdracht is een thuisopdracht. Je kiest zelf het landschap, bepaalt het thema en werkt het concept uit in beeld.  

Bij de derde, afsluitende bijeenkomst worden zowel de thuisopdracht als de lesopdracht besproken.

Workshop informatie

In geval van veranderende corona maatregelen, zal deze workshop mogelijk online worden gestart of gecontinueerd met uitzondering van praktijklessen.

Docent: Paul Vos

Studieduur: 1,5 maanden

Lesmethode: op locatie

Lesdagen: 3 lessen van 2,5 uur

Studiekosten: €295,-

Betaling: eenmalig

Toelatingseisen: basiskennis opname techniek & digitale beeldbewerking + enige ervaring met seriematig werken

Toelatingsprocedure: naar aanleiding van jouw inschrijving nemen we contact met je op.

Voertaal: Nederlands

 

Startmomenten

Startdatum: 22 april 2022

Opvolgende lesdata: 13 mei en 10 juni 2022