Logo Fotoacademie

Onderdeel van

Onderdeel van

Over de workshop Ingrijpen - digitale beeldbewerking met inhoud

 

Inhoud

In de workshop Ingrijpen - digitale beeldbewerking met inhoud gaan we dieper in op het proces, de inhoud en de betekenis van het creëren van nieuw werk door middel van digitale beeldbewerking. 

Je gaat leren hoe je digitale beeldbewerking kunt inzetten om jouw idee of visie vorm te geven. We gaan voorbij het werken met Photoshop als gereedschap en focussen volledig op de creatie. Bijvoorbeeld het creëren van een nieuwe visuele wereld of het ingrijpen in de werkelijkheid. Wat wil jij vertellen en op welke manier kan je dit vormgeven met behulp van Photoshop – of digitale beeldbewerking in het algemeen.

 

Opzet

De workshop bestaat uit praktijk in de studio, onderzoek en theorie. Tijdens de studiolessen, gebruiken we Photoshop als bindmiddel voor de creatie van nieuw beeld.

Je gaat tijdens de workshop, in de studio, zelf werk creëren en jouw idee vormgeven door middel van fotografie en digitale beeldbewerking.

Je wordt daarnaast gevoed door het doen van onderzoek naar andere beeldmakers en de theorie in de les; we plaatsen digitale kunst in een groter historisch kader. Hoe verhoudt digitale kunst zich tot de schilderkunst en de fotografie? Met welke stromingen zien we overeenkomsten? Zo bespreken we niet alleen historische kunst maar ook de creatie van iconische platenhoezen, van Pink Floyd tot Muse. We laten zien op welke manier beeldmakers hun eigen wereld scheppen of iets zeggen over de onze. 

Ter ondersteuning van het creatief proces doen we een Braintrust sessie, ontwikkeld door de animatiestudio Pixar: in een levende dialoog ondersteunen we elkaar, technisch en creatief.  

Aan het eind van de workshop vieren we in een expositie-achtige setting de creaties. In een studio of een andere locatie als deze zich voordoet.

 

Voor wie?

Iedereen die de tools van Photoshop verder wil ontwikkelen als gereedschap voor het vertellen van je verhaal. Je moet minimaal een foto kunnen uitknippen met behulp van maskers, en deze in een andere foto kunnen plaatsen. En daarbij ook een klein beetje kunnen retoucheren.

Workshop informatie

Docent: Gerwald Radsma

Studieduur: 1,5 maanden

Lesmethode: op locatie

Lesdagen: 3 lessen van 5 uur + eindpresentatie van 2,5 uur

Studiekosten: €595,-

Betaling: eenmalig

Toelatingseisen: Uitbegreide Photoshop kennis en enige ervaring met beeldmontage + solide conceptuele vaardigheden

Toelatingsprocedure: automatische toelating na afronding workshop workshop Digitale beeldbewerking - module 2. Indien je deze workshop niet hebt gevolgd/afgerond, is toelating o.b.v. portfolio & digitale beeldbewerkingstoets

Voertaal: Nederlands

 

Startmomenten

Startdatum: 30 maart 2022 van 10:00 tot 16:00 uur

Opvolgende lesdata: 13 april en 18 mei 2022 van 10:00 - 16:00 uur*

*Waarvan twee dagdelen in de studio