Logo Fotoacademie
ENG> OPEN CALL <
Direct inschrijven

Over de workshop

Analoge fotografie wordt door veel fotografen (her)ontdekt. Het magische moment van het opkomen van het beeld in de ontwikkelaar maar ook de ambacht van filmontwikkeling en het afdrukken van foto’s wordt herontdekt. Hoe kan je het beste belichten en hoe zit het met het gebruik van filters? Wat zijn de implicaties van langer ontwikkelen op de film en moet je daar bij jouw opname al rekening mee houden? Het zonesysteem, wat was dat ook alweer? In de workshop Doka komen deze vragen aan bod.

In 5 lessen leer je, onder begeleiding van de ervaren doka werker en docent Peter Day, werken in de doka en op een andere manier kijken naar je analoge opnamen. In de eerste les komt het theoretische gedeelte aan bod. Aan de hand van een inhoudelijke opdracht ga je na de eerste les een film volschieten, die je in de daarop volgende 4 lessen leert ontwikkelen en afdrukken. In de laatste les worden de resultaten besproken.

Workshop informatie

Niveau: 1, voor fotografen met aantoonbare solide basiskennis

Docent: Peter Day

Studieduur: 8 weken

Lesdagen: 5 lessen van 10:00 tot 12:30 uur

Studiekosten 2020: €495,-

Betaling: eenmalig

Toelatingsprocedure: ja, op basis van een digitaal portfolio

Voertaal: Nederlands

 

Startmomenten

Er zijn op dit moment nog geen startdata beschikbaar. Wel kun je alvast een reservering plaatsen. Een reservering plaatsen is vrijblijvend en kan kosteloos worden geannuleerd.