Logo Fotoacademie
ENGLogin studenten
Direct inschrijven

Analoge fotografie wordt door veel fotografen (her)ontdekt. Het magische moment van het opkomen van het beeld in de ontwikkelaar maar ook de ambacht van filmontwikkeling en het afdrukken van foto’s wordt herontdekt. Hoe kan je het best belichten en hoe zit het met het gebruik van filters? Wat zijn de implicaties van langer ontwikkelen op de film en moet je daar bij jouw opname al rekening mee houden? Het zonesysteem, wat was dat ook alweer? In de workshop Doka komen deze vragen aan bod.


In vijf lessen leer je, onder begeleiding van de ervaren doka werker en Fotoacademie docent  Peter Day, werken in de doka en op een andere manier kijken naar je analoge opnamen. In de eerste les komt het theoretische gedeelte aan bod. Aan de hand van een inhoudelijke opdracht ga je na de eerste les een film volschieten, die je in de daarop volgende vier lessen leert ontwikkelen en afdrukken. In de laatste les worden de resultaten besproken.
Deze workshop is geschikt voor fotografen met een solide basiskennis fotografie die graag analoog fotograferen, en nu willen leren werken in de doka. 

Workshop informatie

Studieduur: 6 weken

Lesdagen: vijf lessen van 19:30 tot 22:00 uur

Studiekosten: € 495,-

Toelatingseisen: ja, op basis van een digitaal portfolio

Docent: Peter Day

Taal: Nederlands

 

Startdatum: plaats reservering