Logo Fotoacademie

Onderdeel van

ENGFAQ

Onderdeel van

Direct inschrijven

Over de workshop

Bij conceptuele portretfotografie draait het om het verhaal of het idee achter het beeld. Welke boodschap wil je overbrengen? Wat wil je met het beeld vertellen over de geportretteerde?

Is dit een rechtstreekse boodschap of subtiel en verhuld? De juiste symboliek, sfeer en emotie zijn daarbij van belang. En welke middelen en technieken kan je (in de studio) inzetten om dit te bereiken?

In deze workshop ga je in vijf studiolessen verschillende portretten uitwerken, vanuit een fotografisch concept en binnen jouw persoonlijke visie. De workshop bestaat uit theorie (conceptueel portret - portretlicht), (thuis) opdrachten, lichtdemo's en oefeningen in de studio.

We nemen daarbij het renaissance portret als uitgangspunt, waarin de kenmerken van het individu moesten worden vereeuwigd; het portret als een analyse van het karakter, waarin symbolen en licht werden gebruikt om de status of identiteit van de geportretteerde te bepalen.

Voor elk portret geldt dus dat er eerst een concept moet worden ontwikkeld. Wat wil je laten zien/vertellen? De techniek, het lichtgebruik, de pose en het gebruik van prop's en styling sluiten hier op aan. De beginsituatie is steeds een lege studio, vanuit daar werk je toe naar een eigentijdse uitvoering van het concept.

Je ontwikkelt tijdens deze workshop onder leiding van Rene Bosch een beter inzicht in - en gebruik van studio/portret belichting en leert dat deze en andere technieken altijd het concept volgen. Het gebruikte licht en styling staan in dienst van het concept en de boodschap die je wilt overbrengen.

Workshop informatie

Docent: Rene Bosch

Studieduur: 2 maanden

Lesmethode: op locatie

Lesdagen: 5 lessen van 18:30 tot 21:00 uur

Zelfstudie: minimaal 4 uur per les

Studiekosten: €495,-

Betaling: eenmalig

Toelatingseisen: solide basis kennis vereist (opname techniek, digitale beeldbewerking, compositie & vormgeving), professionele vakbenadering, gedegen studio ervaring en conceptuele vaardigheden

Toelatingsprocedure: naar aanleiding van je inschrijving kijken wij op basis van jouw portfolio en motivatie of jij voldoet aan de gestelde toelatingseisen

Extra info: modellen en styling organiseert de deelnemende fotograaf zelf

Voertaal: Nederlands

 

Startmomenten

Startdatum: 17 maart 2021

Opvolgende lesdata: Deze zijn nog niet bekend. Wel kun je alvast een reservering plaatsen. Een reservering plaatsen is vrijblijvend en kan kosteloos worden geannuleerd.