Logo Fotoacademie
ENGKeuzehulp nodig?
Direct inschrijven

Over de workshop

Bij conceptuele portretfotografie draait het om het verhaal of het idee achter het beeld. Welke boodschap wil je overbrengen? Wat wil je met het beeld vertellen over de geportretteerde?

Is dit een rechtstreekse boodschap of subtiel en verhuld? De juiste symboliek, sfeer en emotie zijn daarbij van belang. En welke middelen en technieken kan je (in de studio) inzetten om dit te bereiken?

In deze workshop ga je in vijf studiolessen verschillende portretten uitwerken, vanuit een fotografisch concept en binnen jouw persoonlijke visie. De workshop bestaat uit theorie (conceptueel portret - portretlicht), (thuis) opdrachten, lichtdemo's en oefeningen in de studio.

We nemen daarbij het renaissance portret als uitgangspunt, waarin de kenmerken van het individu moesten worden vereeuwigd; het portret als een analyse van het karakter, waarin symbolen en licht werden gebruikt om de status of identiteit van de geportretteerde te bepalen.

Voor elk portret geldt dus dat er eerst een concept moet worden ontwikkeld. Wat wil je laten zien/vertellen? De techniek, het lichtgebruik, de pose en het gebruik van prop's en styling sluiten hier op aan. De beginsituatie is steeds een lege studio, vanuit daar werk je toe naar een eigentijdse uitvoering van het concept.

Je ontwikkelt tijdens deze workshop onder leiding van Rene Bosch een beter inzicht in - en gebruik van studio/portret belichting en leert dat deze en andere technieken altijd het concept volgen. Het gebruikte licht en styling staan in dienst van het concept en de boodschap die je wilt overbrengen.

Workshop informatie

Niveau: 2, voor de professionele beeldmaker, ervaring en kennis van studiofotografie en professioneel portfolio vereist

Docent: Rene Bosch

Studieduur: 2 maanden

Lesdagen: 5 lessen van 19:00 tot 21:30 uur

Zelfstudie: minimaal 4 uur per les

Studiekosten: €495,-

Betaling: eenmalig

Toelatingseisen: voor de professionele beeldmaker, ervaring en kennis van studiofotografie en professioneel portfolio vereist

Toelatingsprocedure: ja, op basis van een professioneel pdf portfolio + opleidingsniveau

Extra info: modellen en styling organiseert de deelnemende fotograaf zelf

Voertaal: Nederlands

 

Startmomenten

Startdatum: 13 mei 2020

Opvolgende lesdata: 20 mei, 3 juni, 17 juni en 1 juli 2020