6 redenen om te kiezen voor de Fotoacademie

 

Particulier kleinschalig opleidingsinstituut

De Fotoacademie in Amsterdam is een kleinschalig particulier opleidingsinstituut op het gebied van fotografie (stilstaand beeld) en video (bewegend beeld), wat als voordeel heeft dat wij onze eigen koers varen en het lesprogramma naar eigen inzicht en ervaringen aanpassen zodat het aansluit op de ontwikkelingen in de markt.

 

Aanbod voor de aankomende en professionele beeldmaker

Daarnaast bieden wij beeldmakers een motiverend en stimulerend platform om zich te kunnen ontplooien, gebaseerd op persoonlijke talenten en ambities. Na het afronden van bijvoorbeeld een fotografie opleiding of workshop zijn er voldoende vervolgmogelijkheden.

 

Onderscheidend op creatief en technisch vlak

De kwaliteit van een beeldmaker staat of valt met zijn of haar inhoudelijke ontwikkeling. Wij leiden beeldmakers op waarbij je je zult onderscheiden op creatief en technisch gebied, wat onder andere tot uiting komt door aandacht voor conceptuele en inhoudelijke beeldvorming. 

 

Studenten: jong en oud

Jong en oud studeert aan de Fotoacademie. Passie voor fotografie is hetgeen dat telt. Jij staat centraal. We werken binnen een informele en persoonlijke sfeer in zeer kleine groepen, waar aandacht is voor jouw persoonlijke behoeftes en wensen.

 

Prijswinnende studenten en alumni

Ieder jaar worden er meerdere (oud-)studenten genomineerd en/of vallen in de prijzen voor nationale en internationale toonaangevende competities. De praktijk bewijst dat onze eigenzinnige aanpak werkt.

 

Erkenning binnen het vakgebied

Binnen het vakgebied krijgen we nationale en internationale erkenning van gevestigde fotografen/beeldmakers en artdirectors.

Dit alles heeft de Fotoacademie gemaakt tot wat ze momenteel is: een treftpunt en inspiratiebron voor vele aankomende en gevestigde professionele beeldmakers.