Logo Fotoacademie
ENGLogin studenten
Direct inschrijven

Contacturen

Bij de voltijdopleiding worden vier dagdelen per week gevuld met theorie- en praktijklessen (met in het eerste jaar een dagdeel tekenen en schilderen) en fotobesprekingen. Voor schoolverlaters tot 21 jaar is er bovendien een extra praktijkdag waar een flink deel van de opdrachten onder begeleiding wordt gemaakt en uitgewerkt. De voltijdopleiding heeft daarmee de meeste contacturen met de docenten in vergelijking met de andere opleidingsvarianten. Een student kan hierdoor snel vorderingen maken wat een positieve uitwerking heeft op de kwaliteit van het werk. Er is ruimte om diepgaand op het fotowerk in te gaan, waardoor de student telkens goede aanknopingspunten krijgt voor het maken van nieuw werk.

Lessen

De voltijdopleiding plaatst de fotografie in breed verband. Er zijn ook lessen in kunstgeschiedenis, tekenen/schilderen, film en audiovisueel. Allerlei fotografie gerelateerde onderwerpen komen aan bod. Naast de lesdagen is er een tweetal praktijkdagen, die in het weekend plaatsvinden. Bovendien worden allerlei activiteiten georganiseerd, zoals excursies en expositiebezoek.

In de resterende tijd worden zelfstandig tal van opdrachten uitgewerkt. Hiervoor kan gebruik worden gemaakt van alle faciliteiten van de Fotoacademie, niet alleen van studio’s en apparatuur, maar ook van de deskundige hulp van de mentoren. De studiebelasting van het zelfstandige gedeelte is ongeveer 18 uur per week, waarvan in het eerste jaar een deel op de extra praktijkdag valt.

In het tweede jaar van de voltijdopleiding wordt een ruime keuze geboden uit verschillende workshops op het gebied van onder meer creativiteitsontwikkeling, journalistiek/documentair, studiofotografie en autonome fotografie. Hierdoor krijgt de student de gelegenheid naar eigen inzicht een studiepakket samen te stellen en zich specifieker te verdiepen.

Startdata

Deze opleiding start jaarlijks in september, net als de meeste HBO-studies. Om te kunnen starten met deze opleiding hanteren wij een toelatingsprocedure. We raden je dan ook aan om je tijdig in te schrijven zodat je zeker bent van een opleidingsplaats.

Meer informatie

De keuze voor een voltijdopleiding gaat niet over een nacht ijs, dat begrijpen wij maar al te goed. Onze opleidingsadviseur helpt je graag om jou en eventueel je ouders/partner te informeren en adviseren. Vraag een adviesgesprek aan.