© Veerle Sloof

© Veerle Sloof

Veerle Sloof

'My name is Veerle. I am a 25-year-old photographer with a huge amount of curiosity towards people all over the world.

I am a self-taught photographer and I started to work in this field from a very early age, 16 years to be exact. Since then photography has brought me to such amazing situations, made me meet many amazing people in beautiful locations and it gave me the tools to share all these stories.' 

 

Je hebt deelgenomen aan de online workshop Signatuur & Portfolio onder leiding van Nienke Wind. Waarom heb je voor deze workshop gekozen?

Na jaren in opdracht te hebben gewerkt, maakte ik mijn foto’s vanuit de wensen van de klant en lag mijn focus vooral op techniek. Mijn klantenkring was breed en hierdoor was er in mijn portfolio weinig consistentie te vinden. En ik had weinig werk gemaakt waar ik zelf graag naar keek. Ik wou werk gaan maken voor mezelf, mijn eigen stijl ontdekken, trots zijn op mijn beelden en hopelijk in de toekomst hiermee ook opdrachtgevers aantrekken. Opdrachtgevers die mij juist om die reden kiezen.

 

​Wat is het thema van de serie die je tijdens de workshop hebt ontwikkeld en wat zou je willen vertellen bij de beelden?

Ik heb altijd al een grote voorliefde gehad voor ambachten. Juist nu, in een tijd waarin de mensen om mij heen, net als ikzelf, behoefte hebben aan meer verstilling, vond ik het mooi om mensen te fotograferen die via hun ambacht op hun eigen tijdlijn leven.

In de serie heb ik 3 verhalen verwerkt. Over een rietsnijder, een molenaar en een herder. En leuk om te vermelden: het verhaal over de rietsnijder wordt binnenkort gepubliceerd in het LFK magazine!

In welke richting wil jij je verder ontwikkelen als beeldmaker? Wat is jouw ambitie?

Ik zou deze nieuwgevonden stijl nog veel verder willen ontdekken en achter onderwerpen aan blijven gaan waar ik nieuwsgierig van word. Dit kan nog veel verder gaan dan ambachten. Mijn serie ontstond uit het idee dat ik vind dat we allemaal wel eens vaker stil zouden mogen staan en om ons heen kijken. Hier kun je nog heel veel verhalen uit putten. Ik heb bij mijn serie ook interviews afgenomen en teksten geschreven. Ik zou in de toekomst graag meer verhalen willen maken waarin ik beelden en tekst combineer. 

 

Wat vond je het meest uitdagend aan de workshop?

Oude gewoontes loslaten en met een hele nieuwe blik beginnen. Ik kroop bij mijn eerste poging weer te snel in de rol van ‘de wens van mijn opdrachtgevers’. Mijn beelden werden te geënsceneerd. Nienke liet mij deze foto’s opnieuw maken. Een hele goede callback. De tweede versies waren velen malen natuurlijker en ik had het gevoel echt weer speels te werk te kunnen gaan.

 

​Waar heb je het meeste aan gehad of wat heb je geleerd?

Dat ik wel degelijk een eigen stijl en stem heb. Dat je het soms gewoon moet gaan maken en dat nieuwsgierigheid je grootste drijfveer moet zijn. Als je het zelf niet spannend vindt, hoe moet je het dan aan een ander verkopen?

© Veerle Sloof

© Veerle Sloof

© Veerle Sloof

© Veerle Sloof

© Veerle Sloof

© Veerle Sloof

© Veerle Sloof

© Veerle Sloof

© Veerle Sloof

© Veerle Sloof

© Veerle Sloof

© Veerle Sloof

© Veerle Sloof

© Veerle Sloof

© Veerle Sloof

© Veerle Sloof

© Veerle Sloof

© Veerle Sloof

© Veerle Sloof

© Veerle Sloof

© Veerle Sloof

© Veerle Sloof