Logo Fotoacademie

Onderdeel van

Onderdeel van

Hoe ziet het aanbod van de Fotoacademie eruit?

Het aanbod van de Fotoacademie is onderverdeeld in 3 categorieën: Opleidingen, Workshops en Postacademische programma's. We lichten het kort toe.

 

  • Ben je een beginnende fotograaf/beeldmaker?

Bekijk dan onze 3 kwaliteitsopleidingen op het gebied van fotografie en video op hbo-niveau.

 

  • Ben je een startende (professionele) fotograaf/beeldmaker?

Bekijk dan ons (online) Workshop aanbod.

 

  • Ben je een professionele fotograaf/beeldmaker?

Bekijk dan ons Postacademisch aanbod.

Wat sluit er aan op mijn kennis- en ambitieniveau?

Wij begrijpen maar al te goed dat een keuze voor een Opleiding, (online) Workshop of Postacademisch programma moet aansluiten op jouw kennis- en ambitieniveau. We helpen je graag!

We raden een adviesgesprek aan indien je graag persoonlijk advies en uitleg wilt over ons aanbod. Tijdens een adviesgesprek dagen we je uit om na te denken over waar je voor staat en wat je wilt bereiken. Tevens kijken we naar je privé situatie en eventuele andere belangrijke afwegingen voor het juiste advies. Je mag van ons dan ook persoonlijke aandacht verwachten voor jouw situatie.

Hanteren jullie een toelatingsprocedure?

We hanteren voor iedere Opleiding, (online) Workshop of Postacademisch programma een toelatingsprocedure behalve voor de (online) Basisopleiding. Voor deze opleiding hoef je geen voorkennis of ervaring te hebben.

Bekijk per Opleiding, (online) Workshop of Postacademisch programma welke toelatingseisen en/of selectieprocedure van toepassing is.

Goed om te weten! Je kunt je overigens altijd inschrijven zodat je zeker bent van een plek voor de gewenste startdatum. Naar aanleiding van je inschrijving kijken wij of je voldoet aan de toelatingseisen die gesteld worden. Wanneer je toch niet voldoet aan de toelatingseisen dan kun je kosteloos je inschrijving annuleren.

Wat is de gemiddelde leeftijd van studenten aan de Fotoacademie?

Wij geloven in leven lang leren. Je bent dus naar ons idee nooit te oud om te leren en zo denken onze studenten er net zo over. Jong en oud studeert dan ook aan de Fotoacademie.

Studenten zijn veelal werkzaam (binnen het werkveld) en zijn op zoek naar deeltijd bijscholing of juist omscholing, bijvoorbeeld vanwege een carrièreswitch.

Hoe kan ik kennismaken met de Fotoacademie?

Speciaal voor aankomende studenten bieden wij diverse activiteiten aan die bijdragen aan het maken van een bewuste studiekeuze. Voor deze studenten organiseren wij geregeld (online) evenementen voor uitleg over de Fotoacademie en haar aanbod. Ook kun je zo (online) kennismaken met onze zittende studenten, alumni, docenten en mentoren.

Ervaringen van (oud-)studenten

Kom in contact met onze (oud-)studenten en collega's uit het werkveld. Laat je inspireren door hun werk. Of bekijk de vlogs van onze studenten en alumni, waarin ze vertellen over hun huidige projecten en ervaringen.

Hoe kan ik mij inschrijven?

Je kunt je eenvoudig en enkel online inschrijven voor een Opleiding, (online) Workshop of Postacademisch programma.

Naar aanleiding van je online inschrijving ontvang je binnen enkele minuten een bevestigingsmail. Indien er een toelatingsprocedure van toepassing is zal er telefonisch of per mail contact met je worden opgenomen.

Wat maakt de Fotoacademie uniek?

De Fotoacademie in Amsterdam is ruim 35 jaar geleden (1985) opgericht door een fenomeen in de fotografiewereld: Han Sieveking en is uitgegroeid tot de meest ambitieuze particuliere academie voor fotografie (stilstaand beeld) en video (bewegend beeld) in Nederland voor zowel de beginnende als professionele beeldmaker. We varen een eigen koers en passen het lesprogramma naar eigen inzicht en ervaringen aan zodat het aansluit op de ontwikkelingen in de markt.

Studenten kiezen voor de Fotoacademie omdat? Dit zijn de 6 meest gehoorde redenen om te kiezen voor de Fotoacademie in Amsterdam.

Waar is de Fotoacademie gevestigd?

De Fotoacademie is enkel gevestigd in Amsterdam, daar waar fotografen/beeldmakers graag willen studeren en werken.

De Fotoacademie is onderdeel van het Fotohuis. Wat is dat?

Opleidingsinstituut Fotoacademie is onderdeel van het Fotohuis, een samenwerkingsverband van Fotoschool en Fotoacademie.

Op welk niveau of in welke richting je je ook fotografisch wilt ontwikkelen, binnen het Fotohuis vind je altijd een bij jou passend aanbod.

Welke corona maatregelen zijn van kracht binnen de Fotoacademie?

Je leest hier de actuele corona maatregelen, de instructie op locatie, die van kracht zijn binnen de Fotoacademie. We doen een dringend verzoek om je aan onze corona maatregelen op locatie te houden.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Laat het ons weten. We zijn telefonisch bereikbaar via 0205309260 van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur of mail naar info@fotoacademie.nl.

We helpen je graag!