Minimale toelatingseisen

Indien je al in het bezit bent van het certificaat Basisopleiding of de Basisopleiding Uitbouw inclusief videomontage en je wilt ‘Conceptueel Beeld: opleiding voor fotografie en video’ volgen, dan is er geen toelatingsprocedure van toepassing. Het certificaat voor beide opleidingen geeft namelijk aan dat je het juiste niveau bezit om te kunnen starten.

Bezit je wel het certificaat Basisopleiding of de Basisopleiding Uitbouw I maar exclusief het onderdeel videomontage? Dan kun je eenvoudig voorafgaand aan de opleiding deelnemen aan de aanvullende workshop Videomontage. Heb jij je certificaat na 2016 behaald? Dan kun je deze aanvullende workshop gratis volgen zodra je je hebt ingeschreven voor ‘Conceptueel Beeld: opleiding voor fotografie en video’.

 

Vooropleiding

Voor schoolverlaters geldt als minimale vooropleiding HAVO of MBO-4. De toelatingscommissie kan hiervan afwijken als zij van oordeel is dat de kandidaat voldoende kans maakt de opleiding tot een goed einde te brengen.

 

Minderjarig

Ben je minderjarig en wil je starten met de opleiding, dan moeten ouder(s)/verzorger(s) een toestemmingsformulier tekenen. Neem in dit geval contact op met onze studentenadministratie.

 

Toelatingsprocedure

De toelatingsprocedure start met het maken van een afspraak voor een toelatingsgesprek. Tijdens het toelatingsgesprek worden talent en ervaring aan de hand van eerder gemaakte beelden beoordeeld. Ook zullen twee toelatingstoetsen afgenomen worden.

De toelating kan eventueel ook online worden afgenomen.

 

Kortweg komt de toelatingsprocedure neer op:

  • het laten beoordelen van talent en ervaring via eerder gemaakt fotowerk en video’s;
  • het met goed gevolg afronden van de twee toelatingstoetsen;
  • voldoende basiskennis van en ervaring met opnametechnieken met een digitale spiegelreflex- of systeemcamera;
  • voldoende kennis en ervaring op het gebied van digitale beeldverwerking in Photoshop;
  • basiskennis en –ervaring met videomontage in Premiere Pro;
  • goede beheersing van de Nederlandse taal.

 

Conclusie

Aansluitend op het (online) toelatingsgesprek krijg je te horen of je mag starten met ‘Conceptueel Beeld: opleiding voor fotografie en video’. Blijkt het niveau onvoldoende te zijn dan is het noodzakelijk om eerst te starten met de Basisopleiding. Indien enkel de toelatingstoets niet voldoende is bestaat er ook nog een mogelijkheid om één van de aanvullende workshops te volgen.