© Erik Slot

© Erik Slot

Kies voor de Basisopleiding

De Basisopleiding zoomt in op vier belangrijke thema’s: compositie & vormgeving, opnametechniek, digitale beeldbewerking en videomontage.

Techniek en visie staan centraal in deze korte (voor)opleiding op hbo-niveau. In het lesprogramma van de Basisopleiding leer je de basistechnieken voor het maken van foto’s (stilstaand beeld) en film (bewegend beeld). Het uitgangspunt is de digitale spiegelreflex of systeemcamera.

Natuurlijk wordt de inhoudelijke kant niet vergeten: conceptontwikkeling en beeldcommunicatie zijn, naast compositie, belangrijke onderdelen van het lespakket. Gedurende de Basisopleiding zul je een aantal opdrachten en een eigen project uitwerken. Leren door te doen. Klik op de onderstaande button voor meer informatie.

> Basisopleiding

Kies voor de opleiding Toegepaste Fotografie

De opleiding start met een Basismodule waarin je de basistechnieken van fotografie en beeldbewerking aangereikt krijgt. Gedurende de rest van de opleiding focussen we op de hoofdthema’s portret, product en reportage. Ook videomontage, het maken van een organisatiestructuur voor je beeldmateriaal en beeldbewerking krijgen uitgebreid aandacht.  

Na het behalen van je diploma beheers je alle technische kennis om de meest voorkomende opdrachten aan te kunnen nemen: of je nu kiest voor een specialisatie in portret-, stills- of reportagefotografie.

> Toegepaste Fotografie

© Erik Slot

© Erik Slot

Kies voor specifieke Workshops

> Workshop Digitale beeldbewerking – module 1

Tijdens de workshop Digitale beeldbewerking maak je kennis met het programma Photoshop en de gehele digitale workflow: het traject van opname tot print.

 

> Workshop Opnametechniek

Tijdens de Workshop Opnametechniek worden het gebruik en de mogelijkheden van de camera en de objectieven behandeld.

 

> Workshop Seriematig werken

In de workshop Seriematig werken maak je kennis met de inhoudelijke kant van de fotografie: conceptontwikkeling, beeldcommunicatie en compositie spelen hierbij een belangrijke rol.

 

> Workshop Videomontage

Tijdens de Workshop Videomontage leer je de basis van het werken met het programma Adobe Premiere Pro.

Kom in contact met onze opleidingsadviseur

Heb je vragen over welke opleiding of workshop aansluit op jouw kennis- en ambitie niveau? Graag brengen we je in contact met onze opleidingsadviseur.