Je hebt deelgenomen aan de workshop Studiofotografie onder leiding van Pieter Lemmens. Waarom heb je voor deze workshop gekozen?

Ik had voor mijn gevoel de kennis studioverlichting niet goed onder de knie.

 

Deze workshop is voor professionele beeldmakers. Op welke manier wil jij studiofotografie toepassen in jouw werk? Wat is jouw ambitie?

Mijn ambitie is om de kijker mijn interpretatie te geven, dat fotografie meer is dan een mooi plaatje maken en mijn publiek bewust naar de foto te laten kijken. Het is mijn bedoeling om de kijker, de maker en het object met elkaar te verbinden en zodoende non verbaal te communiceren.

Ambitie: identiteit, surrealisme, diepere lagen in fotografie.

 

Wat vond je het meest uitdagend aan de workshop?

Het meest uitdagende was om wat je als maker in je hoofd hebt te verwoorden en uit te lichten.

 

Waar heb je het meeste aan gehad/ wat heb je geleerd?

Ik vind het heel fijn dat Pieter zijn kennis graag met ons heeft gedeeld en dat hij erg betrokken is, erg behulpzaam. Veel geleerd over de verschillende soorten belichting en welke belichting je voor een project het beste kan gebruiken.

 

Wil je iets vertellen bij het beeld van de eindopdracht?

Geïnspireerd op het verhaal van de Griekse god Apollo. Apollo is de god van het licht en de redder in nood.
Het licht zien, is een metafoor voor het ontdekken van de waarheid (spirituele waarheid) Het licht is een bevrijding van de duisternis.

 

Iets anders dat je graag wilt delen?

Super leuke ervaring, werken aan de eindopdracht vond ik het allerleukste. Ik was helemaal in mijn element. Helaas was de tijd heel kort, ik zat namelijk deep in the flow, heerlijk dat ik mijn gang kon gaan. Verder dankbaar voor de feedback, sharen van ervaring en het meedenken over de ideeën.