Logo Fotoacademie
ENGLogin studenten
Direct inschrijven

Ben jij net of al wat langer geleden afgestudeerd aan de Fotoacademie? Wil je een frisse professionele blik op je portfolio EN in aanmerking komen voor een solo expositie in Melkweg Expo? Exclusief voor onze alumni organiseren wij op 18 juni 2018 de tweede editie van de Review Night Fotoacademie x Melkweg Expo.

Start inschrijving

De inschrijving is gesloten.

Deelname is op basis van loting. We verloten het aantal beschikbare plekken onder alle Fotoacademie Alumni die zich hebben ingeschreven tijdens de inschrijfperiode.

In de week van 4 juni 2018 maken we per mail bekend wie zijn ingeloot.

Alumni die niet zijn ingeloot, worden op een reserve lijst geplaatst. Daarover ontvangen zij een email. Zodra er een plek vrijkomt, maken zij opnieuw kans om te worden ingeloot.

Reviews en kans op een solo in Melkweg Expo

Tijdens deze avond krijg je feedback, op een recent project of jouw portfolio, van verschillende experts waaronder art directors, galerie houders, beeldredacteuren en fotografen. Daarmee maak je kans op een wildcard van Melkweg Expo. Deze card wordt tijdens de avond uitgereikt als de jury aanleiding ziet bij een van de deelnemers voor een solo expositie in Melkweg Expo.

Met een wildcard heb je recht op persoonlijke begeleiding en een startbudget. Met als doel een solo presentatie in 2019 te realiseren!

Review Experts

Met veel plezier kondigen we aan dat Jim Casper (LensCulture). Charlotte van Lingen (Kunsthal), Narda van t Veer (Unit), Gijs van den Berg (KesselsKramer), Denise Woerdman (Kiekie Tabloid), Merien Kunst (Havas LemzEvelien Kunst (freelance fotografie & marketing consultant), Edie Peters (PhotoQ), Manuela Klerx (KLERXJan Paul van der Wijk (NRC), Krijn van Noordwijk (Hazazah), Nadine van den Bosch (Young Collectors Circle), Jenny Smets (Fotoredacteur VN ) Karlijn Bozon (Halal) Heike Gulker (de Volkskrant) , Pien Rademakers (Rademakers Gallery) en fotografen Malou van Breevoort & Manon van der Zwaal (NO CANDY) en Morad Bouchakour hebben bevestigd als review expert deel te nemen aan deze avond. Medio mei kondigen we de volgende experts aan dus houd facebook en onze website in de gaten!

Als je bent ingeloot om deel te nemen, word je gekoppeld aan een aantal van deze experts. Het schema ontvang je bij aanvang van de Review Night.

Programma

19:00 – 19:30 uur registratie en welkom
19:30 – 22:00 uur reviews
22:00 – 22:30 uur afsluiting

Achtergrond

De review night is een samenwerking van Melkweg Expo en de Fotoacademie en is onderdeel van het Alumni Netwerk Programma van de Fotoacademie. Dit programma heeft als doel het alumni netwerk te activeren en alumni na hun opleiding te ondersteunen in hun carrière als fotograaf, onder andere door het vergroten van de zichtbaarheid van hun werk.

Melkweg Expo is een laagdrempelig podium waar veelal jonge mensen op ongedwongen manier met kunst en cultuur in aanraking komen en de enige fotografieplek die standaard tot 21:00 uur open is voor passanten en voor de Melkweg concertbezoekers zelfs tot diep in de nacht. Melkweg gaat over popcultuur. Melkweg Expo haakt daarop in en toont popcultuur in al zijn facetten: kunst die gaat over identiteit, onze samenleving of gewoon een bijzonder nieuw talent. Juist door het tonen van kwaliteit op een laagdrempelige manier openen zij het gesprek met doelgroepen die niet vaak in expo’s te vinden zijn en hoopt Melkweg zo onderwerpen te belichten die het publiek even op een ander denkspoor zet. Door een eigentijds divers programma, de actualiteit van de onderwerpen, de keuze van de fotografen en grote mate van afwisseling weet de Expo de aandacht van publiek en media vast te houden. Jaarlijks worden ongeveer 11 tentoonstellingen georganiseerd, waaronder hoofdzakelijk solo-exposities en nieuwe projecten van opkomende getalenteerde fotografen.