Logo Fotoacademie
ENGLogin studenten
Direct inschrijven

Studiekeuze maken

Het maken van een studiekeuze is een belangrijk proces en kost tijd. De Fotoacademie vindt het daarom belangrijk om goed contact te hebben met schooldecanen en vakdocenten van leerlingen die interesse hebben in een fotografie opleiding aan de Fotoacademie. Ook het verstrekken van informatie aan ouder(s) of begeleider(s) is hierbij essentieel: zij spelen in dit studiekeuze proces een belangrijke rol.

Speciaal voor aankomende studenten bieden wij diverse activiteiten aan die bijdragen aan het maken van een bewuste studiekeuze. 
Voor deze studenten organiseren wij meerdere keren in het jaar Open Dagen voor uitleg over onze opleidingen. Maar ook op je eigen school bestaan mogelijkheden: bijvoorbeeld een voorlichting van studenten van de Fotoacademie, een presentatie of college van onze opleidingsadviseur. Daarnaast is er een informatiepakket over de Fotoacademie beschikbaar voor schooldecanen en vakdocenten. 

Naast ons inspiratieboek en onze website is een persoonlijk adviesgesprek met een opleidingsadviseur vaak heel verhelderend. Dit gesprek kan ten alle tijden worden aangevraagd zowel door ouder(s) of begeleider(s) als door schooldecanen en vakdocenten. Tijdens een adviesgesprek nemen wij graag de tijd om uitleg te geven over de mogelijkheden binnen de Fotoacademie wat betreft de wensen van de leerling.

Omscholen en bijscholen

Ben je in het bezit van een afgeronde hbo- of mbo-opleiding? Heb je besloten dat je een andere kant op wilt binnen of buiten je baan? Bij de Fotoacademie kun je je laten omscholen maar ook bijscholen. Een ding staat vast: je kunt jezelf een leven lang ontwikkelen.

 

Omscholen

Studenten van de Fotoacademie die zich omscholen hebben vaak al enige werkervaring achter de rug. Het kan zijn dat je door deze werkervaring erachter bent gekomen wat je absoluut niet of juist wel in een baan of opleiding zoekt. Studenten die studeren aan de Fotoacademie zijn dan ook zeer gedreven studenten waarbij passie voor fotografie het allerbelangrijkste is. Alle leeftijden studeren aan de Fotoacademie. Binnen de Fotoacademie zijn er mogelijkheden om de Basisopleiding en de Opleiding tot Fotograaf in verschillende studietempo’s te volgen. Dus als je wilt, kun je werken en studeren tegelijk.

 

Bijscholen

Er zijn ook studenten van de Fotoacademie die meer uitdaging binnen hun huidige vakgebied willen of juist al voldoende kennis en ervaring hebben maar specifieke bijscholing zoeken.

Het is daarom belangrijk om te kijken wat het beste bij jou past. Stel jezelf de vragen: wat wil ik bereiken met een opleiding aan de Fotoacademie, hoeveel tijd kan ik per week aan de opleiding besteden en hoeveel kennis en ervaring bezit ik op dit moment? De Fotoacademie heeft twee testen ontwikkeld om er achter te komen wat je fotografisch kennisniveau is en welke opleiding het beste bij jouw ambitie aansluit.

 • Ben je benieuwd hoe het is gesteld met jouw fotografische kennis? Door middel van 14 vragen geven we je graag een eerste indruk. Start de Kennistest!
 • Ben je benieuwd welke opleiding het beste aansluit op jouw ambitie binnen de fotografie? Door middel van 9 vragen geven we je graag een eerste advies. Start de Adviestest!

Kwaliteitsbepaling

De Fotoacademie is een bij het CRKBO geregistreerde onderwijsinstelling. Dit wil zeggen dat wij geen btw-verplichting hebben. Verder werken wij met tevredenheidsonderzoeken en evaluaties onder onze studenten. 

Inschrijven

Wil jij je inschrijven? Geweldig! Je bent van harte welkom bij de Fotoacademie. Welke opleidingsvariant je ook kiest, je kiest altijd voor een kwaliteitsopleiding op hbo-niveau.

Inschrijven voor een opleiding aan de Fotoacademie kan online en in twee simpele stappen.

Kies allereerst de gewenste opleiding en opleidingsvariant en maak vervolgens de keuze uit de gewenste startdata en schrijf je in.

Naar aanleiding van jouw inschrijving ontvang je een automatisch gegenereerde bevestiging per mail. Tevens zal er een controle plaatsvinden om te zien of jij voldoet aan de toelatingseisen die al dan niet gesteld worden.

Je ontvangt binnen een week een officiële bevestiging van je inschrijving inclusief factuur per post.

 

Aftrek van de studiekosten als beroepskosten

De Fotoacademie is een particulier opleidingsinstituut. Dat betekent dat je geen studiefinanciering kunt aanvragen voor onze opleidingen etc., maar dat je wél bij de Belastingdienst kunt nagaan of je recht hebt op aftrek van de studiekosten van de Fotoacademie als beroepskosten. Lees verder.

 

Vervolgjaren Opleiding tot Fotograaf

Voor elk volgend opleidingsjaar binnen de Opleiding tot Fotograaf schrijf je jezelf opnieuw in via studieportal KLIK. Je schrijft je steeds in voor één nieuw opleidingsjaar. Vanuit de studentenadministratie ontvang je tijdig een e-mail dat je jezelf kunt aanmelden. Voor de inschrijving voor de vervolgjaren worden geen inschrijfkosten gehanteerd.

Jaarrooster 2019/2020

Het opleidingsjaar voor de Opleiding tot Fotograaf bij de Fotoacademie is onderverdeeld in twee periodes met onderwijsactiviteiten. In het jaarrooster 2019 zijn de onderwijs-, beoordelings- en de onderwijsvrije periodes en wanneer het gebouw geheel gesloten is, opgenomen.

 

Onderwijsperiodes

 • 23 september t/m 19 oktober 2019
 • 26 oktober t/m 21 december 2019
 • 6 januari t/m 14 februari 2020
 • 22 februari t/m 24 april 2020
 • 2 mei t/m 13 juni 2020
 • 21 september t/m 10 oktober 2020
 • 17 oktober t/m 19 december 2020

 

Beoordelingsperiodes

 • 13 januari t/m 8 februari 2020
 • 8 juni t/m 4 juli 2020

 

Onderwijsvrije periodes 

Let op! Voor de beschikbaarheid van mentoren en studio's bekijk het rooster via studieportal KLIK.

 • 20 t/m 25 oktober 2019 (herfstvakantie)
 • 22 december 2019 t/m 1 januari 2020 (kerstvakantie)
 • 16 februari t/m 21 februari 2020 (voorjaarsvakantie)
 • 26 april t/m 1 mei 2020 (meivakantie)
 • 5 juli t/m 20 september 2020 (zomervakantie)
 • 11 oktober t/m 16 oktober 2020 (herfstvakantie)
 • 20 december 2020 t/m 4 januari 2021 (kerstvakantie)

 

Fotoacademie gesloten

 • 22 december 2019 t/m 1 januari 2020
 • 5 juli t/m 20 september 2020
 • 20 december 2020 t/m 4 januari 2021
 • nationale feestdagen geldend voor heel Nederland