Logo Fotoacademie

Onderdeel van

ENGZeker starten?

Onderdeel van

Direct inschrijven
© Jeanine Molenaar

© Jeanine Molenaar

De tweejarige fotografie deeltijdopleiding op mbo-niveau

De fotografie deeltijdopleiding van Fotoschool duurt twee jaar en leidt je op tot vakfotograaf. Deze deeltijdopleiding op mbo-niveau is goed te combineren met je huidige baan of andere dagelijkse bezigheden: je kunt de studietijd naar eigen wensen indelen, naast de tweewekelijkse lesdag en weekendseminars.

Het lesprogramma van Fotoschool

De fotografie opleiding op mbo-niveau start met een Basismodule waarin je de basistechnieken van fotografie en beeldbewerking aangereikt krijgt. Gedurende de rest van de fotografie opleiding focussen ze op de hoofdthema’s: Portret, Product/Stills en Reportage.

De basis van video en montage komt ook in beide leerjaren aan bod. Na het volledig afronden van de fotografie opleiding beheerst de student alle technische kennis om de meest voorkomende opdrachten aan te kunnen nemen: of je nu kiest voor een specialisatie in portret-, product- of reportagefotografie. Ook leer je jezelf als fotograaf goed in de markt te zetten met een professioneel en representatief portfolio.

Starten met Fotoschool?

Om te starten met de fotografie opleiding van Fotoschool heb je geen voorkennis nodig. Ze beginnen de opleiding met een Basismodule, waarin alle basiskennis aangereikt wordt. Dit is voor starters een unieke gelegenheid, maar biedt ook voor studenten die al wat meer weten de ruimte om alle technische kennis nog even goed op een rij te zetten. Fotoschool zorgt er met deze module voor dat iedereen de opleiding begint met dezelfde kennis.

De opleiding start in februari en september en wordt afgesloten met een CRKBO-erkend diploma. Als je je verder wilt ontwikkelen als beeldmaker, dan geeft dit diploma na toelating ook de mogelijkheid om in te stromen in de opleiding Conceptueel Beeld van de Fotoacademie.