Logo Fotoacademie
ENGLogin studenten
Direct inschrijven

Het lesprogramma van de Fotoacademie is erop gericht om fotografen de kans te geven zich te ontwikkelen tot conceptueel beeldmaker met een brede technische kennis en een eigen visie.

Wij geloven dat een sterke technische basis (kennis en kunde)  essentieel is voor de groei en de ontwikkeling van een eigen visie en beeldtaal.

In deze ‘opfriscursus digitale fotografie’ gaan we terug naar de basis van de fotografie.

De cursus is interessant voor beeldmakers die conceptueel geschoold zijn of creatieve autodidacten. Professionals die fotografie inzetten in hun beroepspraktijk maar een solide technische basiskennis missen. En deze basis willen versterken zodat zij meer grip krijgen op het eindresultaat. ‘Weten wat je doet en gericht te werk kunnen gaan’.

In 3 lessen van 3 uur behandelen we de theorie van de opname technieken en lichtgebruik, zoals het opname systeem, de camera & objectieven, lichtmeting, beeld kwaliteit, scherpte/diepte en de werking en het gebruik van de reportage flitser. 

Je ontvangt hierover lesmateriaal en er zal een praktijk opdracht worden uitgevoerd. Uiteraard is er veel ruimte voor vragen. Je ontvangt na afloop een certificaat van deelname.

Cursus informatie

Studieduur: drie weken

Studietempo: drie lessen van 3 uur

Lesdagen: van 14:00 tot 17:00 uur of 18:30 tot 21:30 uur

Studiekosten: € 395,-

Toelatingseisen: nee

Selectie procedure: nee

Taal: Nederlands

 

Startdatum: 28 september 2019 van 14:00 tot 17:00 uur

Opvolgende lesdata: 5 en 12 oktober 2019

Docent: Milan Gies

 

Startdatum: 13 november 2019 van 18:30 tot 21:30 uur

Opvolgende lesdata: 20 en 27 november 2019

Docent: Monique Baan