Over de opfriscursus

Het lesprogramma van de Fotoacademie is erop gericht om fotografen de kans te geven zich te ontwikkelen tot conceptueel beeldmaker met een brede technische kennis en een eigen visie. Wij geloven dat een sterke technische basis (kennis en kunde) essentieel is voor de groei en de ontwikkeling van een eigen visie en beeldtaal.

In deze ‘opfriscursus digitale fotografie’ gaan we terug naar de basis van de fotografie.

De cursus is interessant voor beeldmakers die conceptueel geschoold zijn of creatieve autodidacten. Professionals die fotografie inzetten in hun beroepspraktijk maar een solide technische basiskennis missen. En deze basis willen versterken zodat zij meer grip krijgen op het eindresultaat. ‘Weten wat je doet en gericht te werk kunnen gaan’.

In 3 lessen van 3 uur behandelen we de theorie van de opnametechnieken en lichtgebruik, zoals het opnamesysteem, de camera & objectieven, lichtmeting, beeldkwaliteit, scherpte/diepte en de werking en het gebruik van de reportageflitser. 

Je ontvangt hierover lesmateriaal en er zal een praktijk opdracht worden uitgevoerd. Uiteraard is er veel ruimte voor vragen. Je ontvangt na afloop een certificaat van deelname.

Cursus informatie

Niveau: voor de professionele beeldmaker

Docenten: Milan Gies en Monique Baan

Studieduur: 3 weken

Lesdagen: 3 lessen van 3 uur van 14:00 tot 17:00 uur of 18:30 tot 21:30 uur

Studiekosten: €395,-

Betaling: eenmalig

Toelatingseisen: nee

Selectie procedure: nee

Voertaal: Nederlands

 

Startmomenten

Er zijn op dit moment nog geen startdata beschikbaar. Wel kun je alvast een reservering plaatsen. Een reservering plaatsen is vrijblijvend en kan kosteloos worden geannuleerd.