Logo Fotoacademie
ENGLogin studenten
Direct inschrijven

Ons programma

19:00 tot 21:30

Volg de proefles 'Accent door scherptediepte'

Middels een proefles krijg je inzicht in de lesmethode van de Fotoacademie. De proefles zal gegeven worden docent Peter Day.

De proeflessen starten om 19:15 en 20:15 uur en zullen ongeveer 45 minuten duren. 

 

19:00 tot 21:30

Woon de algemene presentatie bij

Tijdens de algemene presentatie die gegeven wordt door artistiek manager Ruud de Jong komt alle praktische informatie over de verschillende studievarianten, lesmethode, studietempo en de eisen die wij stellen aan onze docenten/mentoren maar ook studenten voorbij. Het is een zeer waardevolle presentatie om een goed beeld te krijgen van wat de mogelijkheden zijn binnen de Fotoacademie en waar wij als Fotoacademie voor staan.

De algemene presentatie wordt gegeven om 19:15 en 20:15 uur en zal ongeveer 45 minuten duren.

19:00 tot 21:30

Laat je portretteren

Wil je een mooi portret van jezelf? Tweedejaars student Rob Poortvliet en derdejaars student Marna Slappendel zullen je bij binnenkomst portretteren. 

19:00 tot 21:30

Laat je informeren en adviseren

Lokaal 3, op de begane grond hebben we speciaal ingericht waar je al jouw vragen kunt stellen aan onze ervaren docenten en alumni Cisse van der Ven en Caro Bonink. Ontvang persoonlijk advies naar aanleiding van jouw wensen zodat jij weet wat er mogelijk is binnen de Fotoacademie.

19:00 tot 21:30

Bekijk het fotowerk van studenten

Ben je nieuwsgierig naar het werk en de ervaringen van zittende studenten? Derdejaars student Mirjam Smit en eindexamen student Jaasir Linger zullen aanwezig zijn. Naast het bewonderen van het prachtige werk kun je gerust al je vragen stellen. Zij weten als geen ander hoe het is om te studeren aan de Fotoacademie.

 

19:00 tot 21:30

Bekijk audiovisueel- en videofotografie van onze studenten

Fotografie staat niet langer meer op zichzelf. Audiovisueel- en videofotografie zijn dan ook verwerven in ons lesprogramma. Maak kennis met docent Eline Dekker, vierdejaars studenten To Huidekoper en Elisabeth Schelvis en eindexamen student Anneliese Gaal en bekijk de moderne toegepaste digitale technieken en laat je inspireren. 

19:00 tot 21:30

Laat je informeren over benodigde apparatuur

Onze collega's van Cameraland zijn aanwezig om jou te informeren en adviseren over de benodigde en nieuwste apparatuur. Tevens hebben we tijdens de Open Avond een interessante inschrijfactie in samenwerking met Cameraland.

19:00 tot 21:30

Bekijk de LIVE fotoshoot 'Shame'

Altijd al een kijkje willen nemen op de set van een shoot? Kijk tijdens de Open Avond live mee met de shoot die geregiseerd en gefotografeerd word door student Annemieke Wijmer.

Annemieke: 'Conceptuele fashion shoot waarbij ik de schaamte en identiteit van een model wil onderzoeken door middel van houdingen, kleding en visagie. Wanneer kom je bij de werkelijke identiteit, de kern? Hoeveel lagen zijn er? Wat is het verhaal van die persoon in relatie tot de mijne? Kan ik door middel van iemand anders met mijn beeld mijn verhaal vertellen?'

 

 

 

19:00 tot 21:30

Interviews met oud-studenten/topfotografen

We raden je aan om zeker de korte inspirerende filmpjes van onze alumni/topfotografen te bekijken. Zo kun je onder andere interviews zien met Robin de Puy, Marieke van der Velden, Carla Kogelman, Ernst Coppejans en Liselotte Schuppers. Elk vertellen ze hun verhaal over de tijd bij de Fotoacademie en het werk waar ze nu mee bezig zijn.

19:00 tot 21:30

Laat je informeren over het Programma voor professionals

Tijdens de Open Avond is er niet alleen aandacht voor de opleidingen voor de aankomende fotograaf maar dit keer is er ook aandacht voor de Workshops, het Alumni & Postacademisch Programma. Naast de aanwezigheid van Clarels van Zwetselaar (projectleider programma voor proffesionals) zal ook fotograaf en alumnus Rogier van 't Slot aanwezig zijn om zijn ervaringen te delen.

19:00 tot 21:30

Laat je foto's beoordelen

Ben je benieuwd wat onze ervaren docenten en alumni Willeke Duijvekam en Milan Gies en mentor Monique Baan van jouw foto's vinden? Zij vertellen je graag over bijvoorbeeld het maken van series, kaders en techniek. Je kunt je foto's al laten beoordelen via je telefoon, tablet of geprint. Net wat jij wilt. Je ontvangt altijd persoonlijk advies en tips waarmee je verder helpen.

Bezoek de open dag woensdag 20 maart

Aanmelden open dag/avond