Logo Fotoacademie
ENGLogin studenten
Direct inschrijven

Ons programma

13:00 tot 16:30

Laat je portretteren

Wil je een mooi portret van jezelf? Laat je bij binnenkomst portretteren door onze studenten. 

13:00 tot 16:30

Woon de algemene presentatie bij

Tijdens de algemene presentatie die gegeven wordt door artistiek manager Ruud de Jong komt alle praktische informatie over de verschillende studievarianten, lesmethode, studietempo en de eisen die wij stellen aan onze docenten/mentoren maar ook studenten voorbij. Het is een zeer waardevolle presentatie om een goed beeld te krijgen van wat de mogelijkheden zijn binnen de Fotoacademie en waar wij als Fotoacademie voor staan.

De algemene presentatie wordt gegeven om 13:15, 14:15, 15:15 uur en zal ongeveer 45 minuten duren.

13:00 tot 16:30

Volg de proefles 'Accent door scherptediepte'

Middels een proefles krijg je inzicht in de lesmethode van de Fotoacademie. De proefles zal gegeven worden door docent en alumnus Milan Gies.

De proeflessen starten om 13:15, 14:15 en 15:15 uur en zullen ongeveer 45 minuten duren. 

 

13:00 tot 16:30

Bekijk het fotowerk van studenten

Ben je nieuwsgierig naar het werk en de ervaringen van zittende studenten? Bekijk het werk van derdejaars student Annemieke Wijmer en eindexamen student Vinny Vlemmix.

 

Naast het bewonderen van het prachtige werk kun je gerust al je vragen stellen. Zij weten als geen ander hoe het is om te studeren aan de Fotoacademie.

 

13:00 tot 16:30

Bekijk audiovisueel- en videofotografie van onze studenten

Fotografie staat niet langer meer op zichzelf. Audiovisueel- en videofotografie zijn dan ook verwerven in ons lesprogramma. Maak onder andere kennis met docent Eline Dekker en bekijk de moderne toegepaste digitale technieken en laat je inspireren. 

13:00 tot 16:30

Laat je foto's beoordelen

Ben je benieuwd wat onze ervaren docenten Willeke Duijvekam, Venus Veldhoen, Ad van Son en mentor Nicole Segers van jouw foto's vinden? Zij vertellen je graag over bijvoorbeeld het maken van series, kaders en techniek. Je kunt je foto's al laten beoordelen via je telefoon, tablet of geprint. Net wat jij wilt. Je ontvangt altijd persoonlijk advies en tips waarmee je verder helpen.

13:00 tot 16:30

Laat je informeren en adviseren

Lokaal 3, op de begane grond hebben we speciaal ingericht waar je al jouw vragen kunt stellen aan onze ervaren docenten Caro Bonink en Vesna Vidakovic en studiebegeleider Fleur Koning. Ontvang persoonlijk advies naar aanleiding van jouw wensen zodat jij weet wat er mogelijk is binnen de Fotoacademie.

13:00 tot 16:30

Interviews met oud-studenten/topfotografen

We raden je aan om zeker de korte inspirerende filmpjes van onze alumni/topfotografen te bekijken. Zo kun je onder andere interviews zien met Robin de Puy, Marieke van der Velden, Carla Kogelman, Ernst Coppejans en Liselotte Schuppers. Elk vertellen ze hun verhaal over de tijd bij de Fotoacademie en het werk waar ze nu mee bezig zijn.

13:00 tot 16:30

Laat je informeren over het Programma voor professionals

Tijdens de Open Dag is er niet alleen aandacht voor de opleidingen voor de aankomende fotograaf maar zal er ook aandacht zijn voor de Workshops, het Alumni Netwerk en het Postacademisch Programma. Niemand minder dan alumna Nathalie Dekker en Projectleider (Alumni Netwerk & Postacademisch Programma) Clarels van Zwetselaar zijn aanwezig om jou te informeren.

13:00 tot 16:30

Laat je informeren over benodigde apparatuur

Onze collega's van Cameraland zijn aanwezig om jou te informeren en adviseren over de benodigde en nieuwste apparatuur. Tevens hebben we tijdens de Open Dag een interessante inschrijfactie in samenwerking met Cameraland.

Bezoek de open dag zaterdag 08 juni

Aanmelden open dag/avond