© Juana Peters

© Juana Peters

Het thema

Als student aan de Fotoacademie leren we je kritisch te kijken naar de beelden die je maakt en uiteindelijk selecteert. Door conceptmatig te werken houd je uiteindelijk een selectie beelden over die perfect aansluiten op het gekozen concept. Je zult merken dat je verhaal daardoor krachtig en sterk overkomt.  

Om studenten te helpen bij dit proces hanteren wij de veelgebruikte uitspraak binnen de fotografie: ‘Kill your darlings’. Oftewel wees kritisch naar juist dat beeld welke jij het allermooiste vindt, maar eigenlijk niet in de serie past. Durf afscheid te nemen van jouw darling ondanks dat deze misschien fantastisch geschoten is.

Heb jij zo'n darling? Show your darling!

© Juana Peters

© Juana Peters

Inzenden

Wij nodigen beginnende maar ook professionele beeldmakers uit om gehoor te geven aan deze nieuwe Open Call: Show your darling.

Stuur vanaf 1 t/m 14 oktober 2021 één beeld in (jouw darling) van max 1 mb met een kleine toelichting aan aliciakooijman@fotoacademie.nl. Vermeld daarbij ook, als je getagd wilt worden, jouw Instagram en Facebook link. Alle inzendingen krijgen vervolgens een plekje op onze website maar zullen we ook ter inspiratie delen via onze socials.