Logo Fotoacademie
ENGOnline studeren?
Direct inschrijven

Over de workshop

In deze online workshop krijg je een creatieve boost en ga je onder begeleiding van Liselotte Schuppers, thuis werken aan een stijlvol stilleven.

Liselotte neemt je mee in de schilderkunst en conceptuele fotografie en laat zien dat er ‘geen grenzen’ zijn in het creatief proces en het eindresultaat. Alles is mogelijk, ook thuis. Word creatief in het vinden van oplossingen, doorbreek bestaande patronen, maak werk zoals je nooit eerder deed! Vergroot je creërend vermogen!

Hoe maak je van een abstract idee een fotografische oplossing? Hoe vertaal je een schilderij naar jouw eigen concept? En hoe maak je vervolgens de vertaling naar een ‘eigen’ beeld? Een beeld dat past bij jou? Welk verhaal wil je vertellen met het beeld?

Verwacht in deze workshop een flinke dosis inspiratie van een bevlogen docent, met vele voorbeelden uit de schilderkunst en (conceptuele) modefotografie. Waaronder ook haar eigen werk.

Je leert beter kijken naar beeld en het analyseren daarvan. Vervolgens ga jij jouw eigen creatief proces de vrije loop laten. Je maakt onder begeleiding van Liselotte een professioneel fotografie concept met een moodboard, inclusief styling en lichtplan. En je zoekt samen naar creatieve oplossingen voor een artistieke aankleding van het beeld. Aan het eind van de workshop heb je thuis een origineel werk gemaakt, voor aan de muur of in je portfolio!

 

Wat komt er aan bod?

  • Inspiratie uit de schilderkunst en conceptuele (mode) fotografie. Van de oude meesters tot hedendaags beeld.
  • Beeldanalyse: je leert beter kijken naar beeld. Wat zie je? Wat doet het met je?
  • Hoe maak je de vertaling naar jouw eigen beeld?
  • Conceptontwikkeling: je gaat met de docent een concept ontwikkelen waarin het verhaal, het licht, de styling en de props in dienst staan van het concept
  • Creative styling: leer denken in creatieve oplossingen: ‘kan niet’ bestaat niet!
  • Het lichtplan: ga creatief te werk en leer goed kijken hoe bijzonder licht in jouw huis kan zijn en jou kan helpen je still te creëren. Leer hoe je met simpele oplossingen een stilleven fraai kan uitlichten, met daglicht, een kaars of een andere lichtbron naar keuze. 

Workshop informatie

Niveau: 2, voor (autodidact) (semi) professionele beeldmakers

Docent: Liselotte Schuppers

Studieduur: 1 maand

Lesdagen: 3 lessen van 10:00 tot 12:30 en 2 lessen van 10:00 tot 11:30 uur

Studiekosten: €345,-

Betaling: eenmalig

Maximaal 5 deelnemers

Toelatingsprocedure: ja, op basis van een digitaal portfolio

Voertaal: Nederlands

 

Startmomenten

Startdatum: 8 juni 2020

Opvolgende lesdata: 8, 15 en 22 juni 2020 van 10:00 tot 12:30 uur en 29 juni en 6 juli 2020 van 10:00 tot 11:30 uur