Logo Fotoacademie

Onderdeel van

Onderdeel van

Over de online workshop Fotografie & styling - inspiratie, concept en creatie

In deze online workshop Fotografie & styling - inspiratie, concept en creatie krijg je een creatieve boost en ga je onder begeleiding van Liselotte Schuppers thuis werken aan twee stijlvolle beelden. Een stilleven en een portret of een landschap dicht bij huis. Je bent vrij om jouw richting daarin te kiezen.

Liselotte neemt je mee in de schilderkunst en conceptuele fotografie en laat zien dat er ‘geen grenzen’ zijn in het creatief proces en het eindresultaat. Alles is mogelijk, ook thuis. Word creatief in het vinden van oplossingen, doorbreek bestaande patronen, maak werk zoals je nooit eerder deed! Vergroot je creërend vermogen!

Hoe maak je van een abstract idee een fotografische oplossing? Hoe vertaal je een schilderij naar jouw eigen concept? En hoe maak je vervolgens de vertaling naar een ‘eigen’ beeld? Een beeld dat past bij jou? Welk verhaal wil je vertellen met het beeld?

Verwacht in deze workshop een flinke dosis inspiratie van een bevlogen docent, met vele voorbeelden uit de schilderkunst en (conceptuele) modefotografie. Waaronder ook haar eigen werk.

Je leert beter kijken naar beeld en het analyseren daarvan. Vervolgens ga jij jouw eigen creatief proces de vrije loop laten. Je maakt onder begeleiding van Liselotte voor elk beeld een professioneel fotografie concept met een moodboard, inclusief styling en lichtplan. En je zoekt samen naar creatieve oplossingen voor een artistieke aankleding van het beeld. Aan het eind van de workshop heb je twee originele werken gemaakt, voor aan de muur of in je portfolio!

 

Wat komt er aan bod?

 • Inspiratie uit de schilderkunst en conceptuele (mode) fotografie. Van de oude meesters tot hedendaags beeld.
 • Beeldanalyse: je leert beter kijken naar beeld. Wat zie je? Wat doet het met je?
 • Hoe maak je de vertaling naar jouw eigen beeld?
 • Conceptontwikkeling: je gaat met de docent een concept ontwikkelen waarin het verhaal, het licht, de styling en de props in dienst staan van het concept
 • Creative styling: leer denken in creatieve oplossingen: ‘kan niet’ bestaat niet!
 • Het lichtplan: ga creatief te werk en leer goed kijken hoe bijzonder licht in jouw huis kan zijn en jou kan helpen je still te creëren. Leer hoe je met simpele oplossingen een stilleven fraai kan uitlichten, met daglicht, een kaars of een andere lichtbron naar keuze. 

Docent Liselotte Schuppers

Liselotte Schuppers werkt ruim vijftien jaar als modefotograaf voor verschillende binnen- en buitenlandse magazines zoals Vogue, ELLE, Wonderland Magazine en SCHON magazine. Zij studeerde in 2001 af aan ArteZ Enschede, voorheen AKI. In 2016 werd ze toegelaten tot de fameuze Masterclass van Nick Knight van Mastered en werkte zij daar gedurende een half jaar onder begeleiding van Nick Knight en verschillende andere fotografen en artdirectors aan uiteenlopende opdrachten. Het werk van Liselotte kenmerkt zich door haar sterke concepten, verhalende series en haar uitgesproken keuze voor de modellen.

Lees hier meer over haar focus in de workshop, haar visie op creatie en haar bevlogenheid om fotografen te begeleiden.

Deelnemers van de online workshop Fotografie & styling - inspiratie, concept en creatie

Maak kennis met deelnemers van voorgaande edities en lees over hun ervaringen t.a.v. deze workshop.

 • Lotte de Graaf

Lees hier de Q&A met Lotte over haar deelname aan de workshop

 • Rimy Kootstra

Lees hier de Q&A met Rimy over haar deelname aan de workshop

 • Berber Rip

Lees hier de Q&A met Berber over haar deelname aan de workshop.

 • Erika ter Borch

Lees hier de Q&A met Erika over haar deelname aan de workshop.

 • Gelske Kwikkel

Lees hier de Q&A met Gelske over haar deelname aan de workshop.

 • Kitty Lakké

Lees hier de Q&A met Kitty over haar deelname aan de workshop.

Workshop informatie

Docent: Liselotte Schuppers

Studieduur: 1,5 maand

Lesmethode: online

Lesdagen: 5 lessen van 2,5 uur

Studiekosten: €495,-

Betaling: eenmalig

Maximaal 5 deelnemers

Toelatingseisen: solide kennis opname techniek & digitale beeldbewerking, solide conceptuele vaardigheden en professionele vakbenadering

Toelatingsprocedure: ja, op basis van digitaal portfolio & ervaring. Naar aanleiding van je inschrijving nemen wij contact met je op.

Voertaal: Nederlands

 

Startmomenten

Startdatum: 7 maart 2022 van 19:00 t/m 21:30 uur

Opvolgende lesdata: 21 maart, 11 april, 23 mei, 20 juni 2022