Logo Fotoacademie

Onderdeel van

Onderdeel van

© Paulien Menzel

© Paulien Menzel

Klaar voor de toekomst

Hoe kunnen we ons onderwijs (steeds) beter vormgeven en stroomlijnen, niet alleen voor nu maar juist ook voor de toekomst? Immers, zoals het er op dit moment naar uit ziet blijft het Corona-virus voorlopig nog invloed hebben op het dagelijks leven. 

Als de afgelopen periode ons iets heeft geleerd is het dat we een volgende stap moeten zetten om ook in de toekomst onderwijs uit te kunnen dragen naar iedereen die een passie heeft voor fotografie en video, door een combinatie aan te bieden van online en praktijkonderwijs op locatie. Wat houdt dit concreet in?

© Paulien Menzel

© Paulien Menzel

Lesmethoden: online, op locatie of online en op locatie

Stap voor stap versoepelt de overheid de eerder afgekondigde maatregelen, maar als onderwijsinstelling moeten we, samen met jou, alert blijven op het voorkomen van (verdere) verspreiding van het Corona virus. Om die reden zijn er 3 lesmethoden: online onderwijs, praktijkonderwijs op locatie of een combinatie van beiden.

Het uitgangspunt voor alle lesmethoden is dat de samenwerking tussen de docent en student de spil is voor de studievoortgang en leidend is voor de kwaliteit van ons onderwijs, waarbij de lesroosters uitgaan van het zo laag mogelijk houden van reisbewegingen van studenten en collega’s naar en in de Fotoacademie. Daarnaast gelden nog beperkingen voor het samenkomen van groepen. In combinatie met de beschikbare ruimte op de locatie betekent dit dat we een deel van ons onderwijs online aanbieden.

 

Online onderwijs

We kunnen gerust zeggen dat we de afgelopen weken niet stil hebben gezeten. Integendeel, zo kun je vanaf nu ook geheel online studeren aan de Fotoacademie. Van een korte online opleiding tot trainingen en consulting zowel voor de beginnende als professionele beeldmaker.

Het uitgangspunt is dat de mentor en docent de les/begeleiding verzorgd via Microsoft Teams en via studieportal KLIK ontvang je je digitale lesmateriaal en rooster. Ook kun je via studieportal KLIK reserveringen maken met mentoren en voor onze studio's en digitale werkruimten op locatie.

Naar aanleiding van jouw inschrijving krijg je toegang tot jouw groep in Microsoft Teams en studieportal KLIK.

 

Praktijkonderwijs op locatie

De Fotoacademie in Amsterdam is enkel toegankelijk voor praktijkonderwijs op locatie, denk aan studiolessen of reserveringen voor in de studio's of digitale werkruimten. Op deze manier zorgen we voor het naleven van 1,5 meter afstand tot elkaar op locatie.

 

Een combinatie van online en praktijkonderwijs op locatie

Daarnaast zijn er ook opleidingen waarbij we een combinatie van online onderwijs met praktijkonderwijs op locatie aanbieden.

Je kunt per opleiding, workshop of postacademisch programma zien wat de lesmethode betreft.