Logo Fotoacademie

Onderdeel van

Onderdeel van

© Laura Koolen

© Laura Koolen

Even voorstellen

De Fotoacademie in Amsterdam is, zowel voor de beginnende als professionele beeldmaker, de meest ambitieuze particuliere academie voor fotografie (stilstaand beeld) en video (bewegend beeld) in Nederland. Al onze lesprogramma's zijn erop gericht jezelf te ontwikkelen tot een beeldmaker met een brede technische kennis en het creëren van een eigen concept en visie.

Weet je dat de Fotoacademie onderdeel is van het Fotohuis?

Op welk niveau of in welke richting je je ook fotografisch wilt ontwikkelen, binnen het Fotohuis vind je altijd een bij jou passende opleiding, workshop of programma.

> Ik wil meer weten over het Fotohuis

© Anouk van Tiel

© Anouk van Tiel

Wil je een eerste advies?

Voor de beginnende beeldmaker

Ben je benieuwd welke opleiding op hbo-niveau het beste aansluit op jouw ambitieniveau? Door middel van 9 vragen geven we je graag een eerste advies.

> Start de adviestest

© Simon Schoo

© Simon Schoo

Wat zijn de ervaringen van studenten?

Bekijk hier de vlogs die gemaakt zijn door onze studenten en alumni. Ze vertellen over hun huidige projecten en hun ervaringen binnen de opleidingen.

> Bekijk de vlogs

© Marjan van der Lingen

© Marjan van der Lingen

Laat je portfolio beoordelen

Voor de beginnende en (startende) professionele beeldmaker

Ben je benieuwd wat wij van jouw foto's en/of video's vinden? Dankzij het beoordelen van jouw porfolio kunnen we je handige tips en adviezen geven om je verder op weg te helpen.

Weet je dat sommige lesprogramma's tevens een toelatingsprocedure hanteren waarbij we kijken naar je portfolio? Laat nu jouw portfolio (10 tot 20 beste foto's en/of video's) vrijblijvend beoordelen.

> Ik wil mijn portfolio laten beoordelen

© Charlotte Apituley

© Charlotte Apituley

Test je kennis

Voor de beginnende beeldmaker

Ben je benieuwd hoe het is gesteld met jouw kennis over fotografie en video? Door middel van 14 vragen geven we je graag een eerste indruk.

> Start de kennistest

© Klasina van der Hoek

© Klasina van der Hoek

Interviews met studenten, docenten en mentoren

Onlangs spraken wij met enkele studenten, docenten en mentoren. Wij vroegen naar hun ervaringen, projecten waar ze momenteel aan werken en wat de Fotoacademie voor hen betekent.

> Bekijk de interviews

© Cisca Sibon Pichel

© Cisca Sibon Pichel

Vraag een toelatingsgesprek aan

Voor de beginnende beeldmaker

Wil je starten met bijvoorbeeld de opleiding Conceptueel Beeld? Je kunt je altijd direct inschrijven zodat je zeker bent van een opleidingsplek. Naar aanleiding van je inschrijving kijken wij of je voldoet aan de toelatingseisen die gesteld worden.

Wil je eerst weten of je wordt toegelaten? De toelatingsprocedure start met het maken van een afspraak voor een toelatingsgesprek. Tijdens het toelatingsgesprek worden talent en ervaring aan de hand van eerder gemaakte beelden beoordeeld. Ook zullen twee toelatingstoetsen afgenomen worden. De toelating kan geheel online worden afgenomen.

Ik wil een toelatingsgesprek aanvragen

Lees ons inspiratieboek 'Fotoacademie 2020'

Voor de beginnende en (startende) professionele beeldmaker

Download eenvoudig ons inspiratieboek 'Fotoacademie 2020'. Het boek betreft een mooi naslagwerk met veel beeld en onder andere interviews met docenten, mentoren, (succesvolle) alumni en collega's uit het werkveld.

> Ik wil het inspiratieboek downloaden

© Katja Poelwijk

© Katja Poelwijk

Face to face voor advies?

Voor de beginnende en (startende) professionele beeldmaker

De keuze voor bijvoorbeeld een meerjarige opleiding gaat niet over één nacht ijs. Dat begrijpen wij maar al te goed en we kunnen ons voorstellen dat je hierover het liefst iemand face to face spreekt. 

Graag brengen we je in contact met onze opleidingsadviseur Lotte Bronsgeest. Via Microsoft Teams zal ze je uitnodigen voor het online adviesgesprek.

> Ik wil graag face to face advies

© Robin de Puy

© Robin de Puy

'Het gaat erom dat je werk maakt waarin mensen jou terugzien'

Robin de Puy (alumna)

 

Waar komen onze alumni terecht? Maak kennis met portretfotograaf Robin de Puy.

In 2009 studeerde Robin de Puy (1986) af aan de Fotoacademie én won ze de Photo Academy Award. Inmiddels verschijnen haar foto's in onder andere de Volkskrant, Marie Claire, Glamcult, Elle, het Parool en HP/De Tijd.

In 2015 reist ze met een motor door Amerika. Tijdens deze reis verschijnt een intiem portret in tekst en beeld van zowel zichzelf als van de geportretteerden. Dit leidt naar de tentoonstelling 'If This is True ...' in het Fotomuseum Den Haag en een boek (2016) met dezelfde naam. In 2016 is zij uitgeroepen tot Fotograaf des Vaderlands. 

> Ik wil meer zien en weten over alumni van de Fotoacademie

© Inta Nahapetjan

© Inta Nahapetjan

Tot slot.

Schroom niet om contact op te nemen indien er vragen of onduidelijkheden zijn. We helpen je graag!

> Ik wil bellen voor advies

> Ik wil mijn vraag mailen

> Ik wil een reservering plaatsen

> Ik wil mij direct inschrijven