Logo Fotoacademie

Onderdeel van

ENGFAQ

Onderdeel van

Direct inschrijven
© Laura Koolen

© Laura Koolen

Even voorstellen

De Fotoacademie in Amsterdam is, zowel voor de beginnende als professionele beeldmaker, de meest ambitieuze particuliere academie voor fotografie (stilstaand beeld) en video (bewegend beeld) in Nederland. Al onze lesprogramma's zijn erop gericht jezelf te ontwikkelen tot een beeldmaker met een brede technische kennis en het creëren van een eigen concept en visie.

Weet je dat de Fotoacademie onderdeel is van het Fotohuis?

Op welk niveau of in welke richting je je ook fotografisch wilt ontwikkelen, binnen het Fotohuis vind je altijd een bij jou passende opleiding, workshop of programma.

> Ik wil meer weten over het Fotohuis

© Anouk van Tiel

© Anouk van Tiel

Wil je een eerste advies?

Voor de beginnende beeldmaker

Ben je benieuwd welke opleiding op hbo-niveau het beste aansluit op jouw ambitieniveau? Door middel van 9 vragen geven we je graag een eerste advies.

> Start de adviestest

© Cees Glastra van Loon

© Cees Glastra van Loon

Online webinar woensdag 2 december 2020

Voor de beginnende beeldmaker

Wist je dat ons online aanbod zich continue uitbreidt? Wil je meer weten over onze kwaliteitsopleidingen op hbo-niveau voor de beginnende beeldmaker?

Maak uitgebreid kennis met de Fotoacademie door de online webinar te volgen op woensdag 2 december 2020 van 13:00 tot 14:00 uur.

> Aanmelden

© Marjan van der Lingen

© Marjan van der Lingen

Laat je portfolio beoordelen

Voor de beginnende en (startende) professionele beeldmaker

Ben je benieuwd wat wij van jouw foto's en/of video's vinden? Dankzij het beoordelen van jouw porfolio kunnen we je handige tips en adviezen geven om je verder op weg te helpen.

Weet je dat sommige lesprogramma's tevens een toelatingsprocedure hanteren waarbij we kijken naar je portfolio? Laat nu jouw portfolio (10 tot 20 beste foto's en/of video's) vrijblijvend beoordelen.

> Ik wil mijn portfolio laten beoordelen

© Simon Schoo

© Simon Schoo

Online proefles woensdag 16 december 2020

Voor de beginnende beeldmaker

Middels een proefles krijg je inzicht in de online lesmethode van de Fotoacademie.

De proefles zal gegeven worden door docent, alumnus en fotograaf Willeke Duijvekam op woensdag 16 december 2020 van 19:00 tot 20:00 uur.

> Aanmelden

> Meer informatie

© Charlotte Apituley

© Charlotte Apituley

Test je kennis

Voor de beginnende beeldmaker

Ben je benieuwd hoe het is gesteld met jouw kennis over fotografie en video? Door middel van 14 vragen geven we je graag een eerste indruk.

> Start de kennistest

© Simon Schoo

© Simon Schoo

Online adviessessie donderdag 17 december 2020

Voor de (startende) professionele beeldmaker

Wil je graag persoonlijk advies en meer informatie over onze workshops en postacademische programma's voor de professionele beeldmaker? Met elkaar kennismaken doen we nu gewoon online. Graag brengen we je in contact met Clarels van Zwetselaar, programmamaker van de workshops en postacademische programma's.

> Aanmelden

> Meer informatie

© Klasina van der Hoek

© Klasina van der Hoek

Interviews met studenten, docenten en mentoren

Onlangs spraken wij met enkele studenten, docenten en mentoren. Wij vroegen naar hun ervaringen, projecten waar ze momenteel aan werken en wat de Fotoacademie voor hen betekent.

> Bekijk de interviews

© Simon Schoo

© Simon Schoo

Adviessessie woensdag 23 december 2020

Voor de startende beeldmaker

Wil je graag persoonlijk advies en meer informatie over onze opleidingen voor de beginnende beeldmaker? Graag brengen we je in contact met onze opleidingsadviseur Lotte Bronsgeest. Tijdens een adviessessie, deze afspraak kan online of op locatie plaatsvinden, nemen we graag de tijd voor je.

> Aanmelden

> Meer informatie

© Cisca Sibon Pichel

© Cisca Sibon Pichel

Vraag een toelatingsgesprek aan

Voor de beginnende beeldmaker

Wil je starten met bijvoorbeeld de opleiding Conceptueel Beeld? Je kunt je altijd direct inschrijven zodat je zeker bent van een opleidingsplek. Naar aanleiding van je inschrijving kijken wij of je voldoet aan de toelatingseisen die gesteld worden.

Wil je eerst weten of je wordt toegelaten? De toelatingsprocedure start met het maken van een afspraak voor een toelatingsgesprek. Tijdens het toelatingsgesprek worden talent en ervaring aan de hand van eerder gemaakte beelden beoordeeld. Ook zullen twee toelatingstoetsen afgenomen worden. De toelating kan geheel online worden afgenomen.

Ik wil een toelatingsgesprek aanvragen

© Kevin Kwee

© Kevin Kwee

Open dag Fotoacademie & Fotoschool zaterdag 16 januari 2021

Voor de beginnende beeldmaker

Wat ons betreft is deze open dag een goede gelegenheid om voor de aftrap van het nieuwe opleidingsjaar elkaar in levende lijve te zien en te spreken.

In aanloop naar zaterdag 16 januari 2021 zullen wij het programma voor deze dag bekend maken. Uiteraard houden wij ons strikt aan de corona maatregelen.

Om deze dag te bezoeken dien je je vooraf aan te melden in verband met de timeslots waarmee we zullen werken.

> Aanmelden

© Simon Schoo

© Simon Schoo

Wat zijn de ervaringen van studenten?

Bekijk hier de vlogs die gemaakt zijn door onze studenten en alumni. Ze vertellen over hun huidige projecten en hun ervaringen binnen de opleidingen.

> Bekijk de vlogs

Lees ons inspiratieboek 'Fotoacademie 2020'

Voor de beginnende en (startende) professionele beeldmaker

Download eenvoudig ons inspiratieboek 'Fotoacademie 2020'. Het boek betreft een mooi naslagwerk met veel beeld en onder andere interviews met docenten, mentoren, (succesvolle) alumni en collega's uit het werkveld.

> Ik wil het inspiratieboek downloaden

© Katja Poelwijk

© Katja Poelwijk

Face to face voor advies?

Voor de beginnende en (startende) professionele beeldmaker

De keuze voor bijvoorbeeld een meerjarige opleiding gaat niet over één nacht ijs. Dat begrijpen wij maar al te goed en we kunnen ons voorstellen dat je hierover het liefst iemand face to face spreekt. 

Graag brengen we je in contact met onze opleidingsadviseur Lotte Bronsgeest. Via Microsoft Teams zal ze je uitnodigen voor het online adviesgesprek.

> Ik wil graag face to face advies

© Robin de Puy

© Robin de Puy

'Het gaat erom dat je werk maakt waarin mensen jou terugzien'

Robin de Puy (alumna)

 

Waar komen onze alumni terecht? Maak kennis met portretfotograaf Robin de Puy.

In 2009 studeerde Robin de Puy (1986) af aan de Fotoacademie én won ze de Photo Academy Award. Inmiddels verschijnen haar foto's in onder andere de Volkskrant, Marie Claire, Glamcult, Elle, het Parool en HP/De Tijd.

In 2015 reist ze met een motor door Amerika. Tijdens deze reis verschijnt een intiem portret in tekst en beeld van zowel zichzelf als van de geportretteerden. Dit leidt naar de tentoonstelling 'If This is True ...' in het Fotomuseum Den Haag en een boek (2016) met dezelfde naam. In 2016 is zij uitgeroepen tot Fotograaf des Vaderlands. 

> Ik wil meer zien en weten over alumni van de Fotoacademie

© Inta Nahapetjan

© Inta Nahapetjan

Tot slot.

Schroom niet om contact op te nemen indien er vragen of onduidelijkheden zijn. We helpen je graag!

> Ik wil bellen voor advies

> Ik wil mijn vraag mailen

> Ik wil een reservering plaatsen

> Ik wil mij direct inschrijven