Logo Fotoacademie
ENGKennismaken?
Direct inschrijven
© Laura Koolen

© Laura Koolen

Even voorstellen

De Fotoacademie in Amsterdam is de meest ambitieuze particuliere academie voor fotografie (stilstaand beeld) en video (bewegend beeld) in Nederland voor zowel de beginnende als professionele beeldmaker. Al onze lesprogramma's zijn erop gericht jezelf te ontwikkelen tot een beeldmaker met een brede technische kennis en het creëren van een eigen concept en visie.

Wist je dat de Fotoacademie onderdeel is van het Fotohuis?

Op welk niveau of in welke richting je je ook fotografisch wilt ontwikkelen, binnen het Fotohuis vind je altijd een bij jou passende cursus, opleiding of programma.

> Ik wil meer weten over het Fotohuis

© Monique Baan

© Monique Baan

'Ik vind het leuk om mensen enthousiast te krijgen over fotografie, hun ogen te openen en ze te leren een nieuwe taal te laten spreken: beeldtaal.'

Monique Baan (docent en mentor)

'Ik had nooit gedacht dat ik online les zou geven, moest ook altijd een beetje grinniken als ik cursussen fotografie aangeboden zag die je online kunt volgen. Maar toen mij de vraag mij gesteld werd of ik de Basisopleiding online wilde gaan geven, heb ik direct ja geantwoord, omdat ik het ook wel een uitdaging vond. En ik vind dat het goed te doen is!'

> Lees het gehele interview met Monique

© Cees Glastra van Loon

© Cees Glastra van Loon

Online webinar woensdag 22 juli 2020

Wist je dat ons online aanbod zich continue uitbreidt? Wil je meer weten over onze kwaliteitsopleidingen op hbo-niveau voor de beginnende beeldmaker?

Maak uitgebreid kennis met de Fotoacademie door de online webinar te volgen op woensdag 22 juli 2020 van 13:00 tot 14:00 uur.

> Aanmelden

© Charlotte Apituley

© Charlotte Apituley

Test je kennis

Voor de beginnende beeldmaker

Ben je benieuwd hoe het is gesteld met jouw kennis over fotografie en video? Door middel van 14 vragen geven we je graag een eerste indruk.

> Start de kennistest

© Klasina van der Hoek

© Klasina van der Hoek

'Geen oersaaie verhalen over lange dagen op kantoor maar fotograferen, creëren en hopelijk iets maken dat raakt.'

Klasina van der Hoek (eerstejaars student)

'Ik ben nu eerstejaars student aan de Fotoacademie en zit in het tweede semester. Ik heb de keuze gemaakt om aan de fotoacademie te beginnen omdat ik in mijn werk niet de creatieve uitdagingen vond die ik nodig heb. Je weet wel.. soms heb je van die dingen die je het gevoel geven dat je leeft. Nou dat heb ik nu wel gevonden, geen oersaaie verhalen over lange dagen op kantoor maar fotograferen, creëren en hopelijk iets maken dat raakt.'

> Lees het gehele interview met Klasina

© Katja Poelwijk

© Katja Poelwijk

Face to face voor advies?

De keuze voor bijvoorbeeld een meerjarige opleiding gaat niet over één nacht ijs. Dat begrijpen wij maar al te goed en we kunnen ons voorstellen dat je hierover het liefst iemand face to face spreekt. 

Graag brengen we je in contact met onze opleidingsadviseur Lotte Bronsgeest. Via Microsoft Teams zal ze je uitnodigen voor het online adviesgesprek.

> Ik wil graag face to face advies

© Frank Nuiver

© Frank Nuiver

Online advies donderdag 30 juli 2020

Wil je graag persoonlijk advies en meer informatie over onze workshops en postacademische programma's voor de professionele beeldmaker? Op donderdag 30 juli 2020 tussen 10:00 en 14:00 uur brengen we je in contact met Clarels van Zwetselaar, programmamaker van de workshops en postacademische programma's.

> Aanmelden

> Meer informatie

© Willeke Duyvekam

© Willeke Duyvekam

'Durf te experimenteren. Durf kritiek te krijgen. Durf te doen.'

Willeke Duyvekam (alumna en docent)

'Durf te experimenteren. Durf kritiek te krijgen. Durf te doen. Je doet opleiding voor jezelf en alleen door te doen, te experimenteren en je open te stellen kun je jezelf ontwikkelen en beter worden. Vergelijk jezelf niet te veel met anderen, maar laat je door hen inspireren. Het eindexamen is pas het moment om te schitteren.'

> Lees het gehele interview met Willeke

© Anouk van Tiel

© Anouk van Tiel

Wil je een eerste advies?

Voor de beginnende beeldmaker

Ben je benieuwd welke opleiding op hbo-niveau het beste aansluit op jouw ambitie niveau? Door middel van 9 vragen geven we je graag een eerste advies.

> Start de adviestest

© Brett Meredith

© Brett Meredith

Waarom studeren aan de Fotoacademie?

Studenten kiezen voor de Fotoacademie omdat? Dit zijn de 6 meest gehoorde redenen om te kiezen voor de Fotoacademie in Amsterdam.

> Lees verder

© Simon Schoo

© Simon Schoo

Kijk en luister naar de ervaringen van studenten

Bekijk hier de vlogs die gemaakt zijn door onze studenten en alumni. Ze vertellen over hun huidige projecten en hun ervaringen binnen de opleidingen.

> Bekijk de vlogs

© Kevin Kwee

© Kevin Kwee

Open dag zaterdag 29 augustus 2020

In aanloop naar zaterdag 29 augustus zullen wij het programma voor deze dag bekend maken via onze site. Uiteraard houden wij ons strikt aan de corona maatregelen. Wat ons betreft een goede gelegenheid om voor de aftrap van het nieuwe opleidingsjaar elkaar in levende lijve te zien en te spreken.

Om deze dag te bezoeken dien je je vooraf aan te melden in verband met de timeslots waarmee we zullen werken. Je kunt je eenvoudig aanmelden via de onderstaande button.

> Aanmelden

© Marjan van der Lingen

© Marjan van der Lingen

Laat je portfolio beoordelen

Voor de beginnende en professionele beeldmaker.

Ben je benieuwd wat wij van jouw foto's en/of video's vinden? Dankzij het beoordelen van jouw porfolio kunnen we je handige tips en adviezen geven om je verder op weg te helpen.

Wist je dat sommige lesprogramma's tevens een toelatingsprocedure hanteren waarbij we kijken naar je portfolio? Laat nu jouw portfolio (10 tot 20 beste foto's en/of video's) vrijblijvend beoordelen.

> Ik wil mijn portfolio laten beoordelen

© Robert van der Molen

© Robert van der Molen

'Mijn voorkeur gaat uit naar 1 op 1 contact met studenten. Projecten uitwerken, series editen en concepten bespreken.'

Robert van der Molen (mentor)

'Bij het beoordelen van foto’s let ik vooral op de samenhang. Dit kan zowel op vorm als inhoud zijn. Is een student herkenbaar aan zijn fotostijl of wat is daar voor nodig. Nu heeft elke richting in de fotografie zijn eigen voorwaarden en eisen en daar probeer ik in te bedienen qua opmerkingen die ik maak.'

> Lees het gehele interview met Robert

© Robin de Puy

© Robin de Puy

'Het gaat erom dat je werk maakt waarin mensen jou terugzien'

Robin de Puy (alumna)

 

Waar komen onze alumni terecht? Maak kennis met portretfotograaf Robin de Puy.

In 2009 studeerde Robin de Puy (1986) af aan de Fotoacademie én won ze de Photo Academy Award. Inmiddels verschijnen haar foto's in onder andere de Volkskrant, Marie Claire, Glamcult, Elle, het Parool en HP/De Tijd.

In 2015 reist ze met een motor door Amerika. Tijdens deze reis verschijnt een intiem portret in tekst en beeld van zowel zichzelf als van de geportretteerden. Dit leidt naar de tentoonstelling 'If This is True ...' in het Fotomuseum Den Haag en een boek (2016) met dezelfde naam. In 2016 is zij uitgeroepen tot Fotograaf des Vaderlands. 

> Ik wil meer zien en weten over alumni van de Fotoacademie

© Cisca Sibon Pichel

© Cisca Sibon Pichel

Vraag een toelatingsgesprek aan

Wil je starten met bijvoorbeeld de opleiding Conceptueel Beeld? Je kunt je altijd direct inschrijven zodat je zeker bent van een opleidingsplek. Naar aanleiding van je inschrijving kijken wij of je voldoet aan de toelatingseisen die gesteld worden.

Wil je eerst weten of je wordt toegelaten? De toelatingsprocedure start met het maken van een afspraak voor een toelatingsgesprek. Tijdens het toelatingsgesprek worden talent en ervaring aan de hand van eerder gemaakte beelden beoordeeld. Ook zullen twee toelatingstoetsen afgenomen worden. De toelating kan geheel online worden afgenomen.

Ik wil een toelatingsgesprek aanvragen

© Nathalie Dekker

© Nathalie Dekker

'Experimenteer, probeer en doe!'

Nathalie Dekker en Nynke Brandsma studeerden beide af binnen het Fotohuis: Nathalie studeerde aan de Fotoacademie en Nyncke rondde de beroepsopleiding van Fotoschool af. Inmiddels zijn ze beiden hard aan de weg aan het timmeren binnen het werkveld: zo werden ze allebei geselecteerd voor de &C Talent Academy, waarin 5 fotografen een jaar lang professionele coaching aangereikt krijgen om hun dromen waar te maken. Wij vroegen ze alles over hun werk en toekomstdromen.

> Lees het gehele interview met Nathalie en Nynke

Lees ons inspiratieboek 'Fotoacademie 2020'

Voor de beginnende en professionele beeldmaker

Download eenvoudig ons inspiratieboek 'Fotoacademie 2020'. Het boek betreft een mooi naslagwerk met veel beeld en onder andere interviews met docenten, mentoren, (succesvolle) alumni en collega's uit het werkveld.

> Ik wil het inspiratieboek downloaden

© Inta Nahapetjan

© Inta Nahapetjan

Tot slot.

Schroom niet om contact op te nemen indien er vragen of onduidelijkheden zijn. We helpen je graag!

> Ik wil bellen voor advies

> Ik wil mijn vraag mailen

> Ik wil een reservering plaatsen

> Ik wil mij direct inschrijven