Derde editie Studio Generale

Een avond voor en door alumni. Met Ernst Coppejans en Patrick Rohr. 

Waarom Studio Generale?

Het Fotoacademie Alumni Netwerk bestaat uit honderden fotografen met een schat aan ervaring binnen alle disciplines van de fotografie. In een intieme sfeer met bijzondere sprekers en veel interactie biedt Studio Generale alumni de kans zichzelf te laten zien en met elkaar in gesprek te gaan.

Daarbij streven we naar onderwerpen die relevant zijn voor de professionele fotograaf en inspiratie bieden waarbij we zoveel mogelijk topfotografen en andere experts uit ons netwerk aan jullie presenteren.

Derde editie Studio Generale - 2 oktober 2017

Met presentaties van Ernst Coppejans en Patrick Rohr. 

Ernst Coppejans

Ernst Coppejans behoeft weinig introductie. Hij studeerde in 2009 af aan de Fotoacademie en heeft sindsdien veel mijlpalen bereikt. Hij won diverse prijzen, werkt regelmatig in opdracht voor gerenommeerde bladen en commerciële opdrachtgevers en werkt daarnaast aan zijn eigen projecten en exposities. Ook wordt hij vertegenwoordigd door Rademakers Gallery welke zijn werk nationaal en internationale bekendheid verschaft.

Op 2 oktober 2017 neemt Ernst jullie mee in zijn ontwikkeling als fotograaf. Vanaf het moment van afstuderen aan de Fotoacademie tot nu. Met speciale focus op zijn nieuwe projecten, waar hij achter de schermen aan werkt en waar hij tot nu toe nog niet mee naar buiten trad.

Patrick Rohr

Patrick Rohr is opgeleid als documentair en portretfotograaf en werkt voornamelijk voor ngo’s. Als fotograaf en journalist publiceert hij in kranten, exposeert en produceert multimediaverhalen. De afgelopen jaren is hij onder andere in Oekraïne, Bosnië, Laos, Zimbabwe, Oeganda en Nepal geweest. Hij komt vaak in crisisgebieden terecht en moet soms onder moeilijke omstandigheden werken.

Patrick vertelt tijdens Studio Generale waar hij als fotograaf in het buitenland op let en laat ons een paar van zijn multimediaproducties zien. En hij presenteert eerste proefjes van zijn meest recente project: een fotojournalistiek boek over Japan. Op zijn reis werd hij door de Zwitserse publieke omroep SRF1 begeleid dat in november en december een reisdocumentaire met de titel “Focus Japan – onderweg met Patrick Rohr” gaat uitzenden.

Ernst Coppejans

Ernst Coppejans

Ernst Coppejans

Patrick Rohr

Patrick Rohr

Patrick Rohr

Programma 2 oktober 2017

18:00 uur – ontvangst

18:30 uur – welkom

18:35 uur – presentatie Patrick Rohr

19:45  uur – pauze

20:00 uur – presentatie Ernst Coppejans

21:15 uur – Q&A

21:30 uur – borrel

Praktische informatie 2 oktober 2017

  • Derde editie Studio Generale: maandag 2 oktober 2017
  • Deelname: gratis en exclusief toegankelijk voor alumni en studenten van de Fotoacademie
  • Locatie: studio 2, Fotoacademie
  • De inschrijving is gesloten