Review Night i.s.m. Melkweg Expo

De Review Night is een onderdeel van het Alumni Programma van de Fotoacademie. 

Ben jij net of al wat langer geleden afgestudeerd aan de Fotoacademie? Wil je een frisse professionele blik op je portfolio EN in aanmerking komen voor een solo expositie in Melkweg Expo? Speciaal voor onze alumni organiseren wij de Review Night in samenwerking met Melkweg Expo.

 

Let op! Inmiddels is het maximaal aantal aanmeldingen bereikt en kun je je niet meer inschrijven voor de Review Night.

Reviews

In samenwerking met Melkweg Expo organiseren wij speciaal voor alumni van de Fotoacademie een Review Night. Tijdens deze interactieve avond krijg je feedback op je portfolio van verschillende experts. Daarnaast is er in Melkweg Café gelegenheid om met elkaar in contact te komen bij de “Doe Het Niet Zelf Tafel” onder het genot van een hapje en drankje.

Solo in Melkweg Expo

Met deelname maak je kans op een wildcard van Melkweg Expo. Deze card wordt als de jury aanleiding ziet bij een van de deelnemers voor een solo expositie in Melkweg Expo. Met een wildcard heb je recht op persoonlijke begeleiding en een startbudget, met als doel een solopresentatie in 2018 te realiseren.

Experts

De volgende experts verzorgen de reviews: Charlotte van Lingen (Kunsthal), Reinhout van den Berg (Breda Photo), Narda van t Veer (Unit), Gijs van den Berg (KesselsKramer), Denise Woerdman (Kiekie Tabloid), Evelien Kunst (freelance fotografie & marketing consultant), Tjade Bouma (Beelddragers), Edie Peters (PhotoQ), Caroline O'Breen (Caroline O’Breen Gallery) , Jan Paul van der Wijk (NRC), Krijn van Noordwijk (Hazazah), Kaat Celis (Sluitertijd), Nienke van der Wal (Young Collectors Circle), Jenny Smets (Fotoredacteur VN ) en fotografen Malou van Breevoort (NO CANDY), Niels Stomps en Martijn van de Griendt.

Na sluiting van de inschrijving en screening van de aanmeldingen, word je gekoppeld aan aantal van deze reviewers. Het schema ontvang je bij aanvang van de Review Night.

Inschrijven

Maandag 15 mei 2017 om 10:00 uur is de inschrijving geopend. Inmiddels is het maximaal aantal aanmeldingen bereikt voor de Review Night.

Je kunt je wel nog aanmelden voor de reservelijst. Indien er een afmelding is brengen we je op de hoogte als je alsnog deel kunt nemen aan de Review Night.

>> Aanmelden reservelijst Review Night

 

Via Fotoacademie voor Professionals sturen we updates over de Review Night.

Programma

  • 19:00 – 19:30 inloop Melkweg Café
  • 19:30 – 21:30 reviews
  • 21:30 – 22:30 afsluiting

Achtergrond

De review night is een samenwerking van Melkweg Expo en de Fotoacademie en is onderdeel van het Alumni Netwerk Programma van de Fotoacademie. Dit programma heeft als doel het alumni netwerk te activeren en alumni na hun opleiding te ondersteunen in hun carrière als fotograaf, onder andere door het vergroten van de zichtbaarheid van hun werk.

Melkweg Expo is een laagdrempelig podium waar veelal jonge mensen op ongedwongen manier met kunst en cultuur in aanraking komen en de enige fotografieplek die standaard tot 21:00 open is voor passanten en voor de Melkweg concertbezoekers zelfs tot diep in de nacht. Melkweg gaat over popcultuur. Melkweg Expo haakt daarop in en toont popcultuur in al zijn facetten: kunst die gaat over identiteit, onze samenleving of gewoon een bijzonder nieuw talent. Juist door het tonen van kwaliteit op een laagdrempelige manier openen zij het gesprek met doelgroepen die niet vaak in expo’s te vinden zijn en hoopt Melkweg zo onderwerpen te belichten die het publiek even op een ander denkspoor zet. Door een eigentijds divers programma, de actualiteit van de onderwerpen, de keuze van de fotografen en grote mate van afwisseling weet de Expo de aandacht van publiek en media vast te houden. Jaarlijks worden ongeveer 11 tentoonstellingen georganiseerd, waaronder hoofdzakelijk solo-exposities en nieuwe projecten van opkomende getalenteerde fotografen.