Basisopleiding Fotografie Uitbouw I

In deze vervolgopleiding borduren we voort op wat je tijdens de Basisopleiding Fotografie hebt geleerd, je verdiept je kennis en voegt daar nieuwe onderdelen aan toe.

Voor de start van deze opleiding bezit je dan ook al een basiskennis over drie belangrijke fotografie thema's: compositie & vormgeving, opnametechniek en digitale beeldbewerking.

De Basisopleiding Fotografie Uitbouw I is te volgen in meerdere studietempo's.

Over deze opleiding:

Anton Prins

© Anton Prins

Lesprogramma

In de Basisopleiding Uitbouw I wordt aandacht besteed aan zowel de ontwikkeling van het inhoudelijk deel van de fotografie als de uitbreiding van jouw technische vaardigheden.

Net als bij de Basisopleiding Fotografie is de digitale spiegelreflex of systeemcamera het uitgangspunt. Je leert de basis van enkele specialisaties binnen de fotografie en je maakt een eigen project.

Tijdens elke les komt er een nieuw fotografisch aspect aan bod. Behandeld worden o.a. de volgende creatieve en technische onderwerpen:

 • portret-, studio- en documentaire fotografie;
 • beeldanalyse en editing;
 • verdieping in Photoshoptechnieken;
 • reportageflits, ook in combinatie met bestaand licht. 

Ons aanbod

Jakob van Vliet (student)

© Jakob van Vliet (student)

Dag 1x per twee weken

 • Studieduur

  12 weken

 • Studietempo

  één dag per twee weken les

 • Lesdagen

  van 10:00 tot 16:00 uur

 • Studiekosten voorjaar 2019

  € 1485,-

 • Lesdata

  5 en 19 maart, 2 en 23 april, 14 en 28 mei 2018

 • Startdata

  5 maart 2019
  Bekijk alle startdata

yves galje

© yves galje

Avond/dagdeel

 • Studieduur

  12 weken

 • Studietempo

  één dagdeel per week les

 • Lesdagen

  van 19:15 tot 21:45 uur

 • Studiekosten voorjaar 2019

  € 1485,-

 • Lesdata

  18 en 25 maart en 1, 8 en 15 april en 6, 13, 20 en 27 mei en 3, 17 en 24 juni 2019

 • Startdata

  18 maart 2019
  Bekijk alle startdata

Lessen en opdrachten

De lessen vinden plaats in de (computer)lokalen van de Fotoacademie. Voor het uitwerken van de opdrachten kun je eventueel werken op de Apple computers in de digitale werkplaats van de Fotoacademie, waarna je het printen eventueel uitbesteedt. 

Begeleiding door de docent en mentoren

Indien nodig kun je buiten de lessen hulp en begeleiding van de docent (beperkt) krijgen, maar met name van de mentoren, bij wie je terecht kunt voor werkbesprekingen, begeleiding en vragen over de theorie. Van maandag t/m vrijdag van 09:30 tot 22:30 uur en op zaterdag van 09:30 tot 17:30 uur kun je bij de mentoren terecht, zowel telefonisch als op afspraak.

Opdrachten en toetsen

De opdrachten worden, net als bij de Basisopleiding Fotografie, in zwart-wit uitgewerkt en blijven compositie, conceptontwikkeling en beeldcommunicatie belangrijke onderdelen van het lespakket, met nog meer aandacht voor het samenstellen van series.

Jolanda Kleij (alumna 2015)

© Jolanda Kleij (alumna 2015)

Jolanda Kleij (alumna 2015)

© Jolanda Kleij (alumna 2015)

Jolanda Kleij (alumna 2015)

© Jolanda Kleij (alumna 2015)

Toelatingsprocedure

Wil je starten met de Basisopleiding Fotografie Uitbouw I? Je kunt je altijd direct inschrijven zodat jij zeker bent van een opleidingsplek. Naar aanleiding van je inschrijving kijken wij of jij voldoet aan de gestelde toelatingseisen. 

Toelatingseisen

Indien je al in het bezit bent van het certificaat Basisopleiding Fotografie en je wilt de Basisopleiding Fotografie Uitbouw I volgen, dan is er geen toelatingsprocedure van toepassing. Het certificaat Basisopleiding Fotografie geeft namelijk aan dat je de basiskennis hebt van drie belangrijke fotografie thema's: compositie & vormgeving, opnametechniek en digitale beeldbewerking, de geëiste startkwalificatie.

Bezit jij geen certificaat Basisopleiding Fotografie maar heb je wel aantoonbaar dezelfde basiskennis? Ook dan kun je deelnemen aan de Basisopleiding Fotografie Uitbouw I. 

Benodigde apparatuur

Voor deze vervolgopleiding volstaat dezelfde apparatuur als voor de Basisopleiding Fotografie.

Studiekosten

De studiekosten inclusief lesmateriaal bedragen voor de Basisopleiding Fotografie Uitbouw I voor het voorjaar 2019 € 1.485,-. 

De geschatte materiaalkosten (denk aan het printen van foto's) komen uit op circa € 100,-.

 

Betalen in termijnen

Tijdens je online inschrijving voor de Basisopleiding Fotografie Uitbouw I kun je op verzoek de studiekosten in drie termijnen voldoen. Let op! Dit brengt extra kosten met zich mee welke verwerkt zijn in de termijnen. Voor deze termijnbetaling moet een incassomachtiging worden verstrekt.

De termijntoeslag bij drie termijnen bedraagt € 80,-. 

Vervolgmogelijkheden

Wie de lessen, opdrachten en toetsen met goed gevolg afsluit, ontvangt het certificaat Basisopleiding Fotografie Uitbouw I. Dit certificaat geeft direct toegang tot de Opleiding tot Fotograaf, de meerjarige opleiding op hbo-niveau voor een succesvolle carrière als beeldmaker.

Tevens kun je ook kiezen voor de Workshops, mits je voldoet aan de gestelde toelatingseisen.  

 

Voor vragen en advies

Heb je behoefte aan persoonlijk advies? We helpen je graag. Neem gerust contact op met onze opleidingsadviseur Lotte Bronsgeest