Open Dag voorjaar 2019

Je bent van harte welkom. We vragen je om je voorafgaand aan te melden zodat we rekening kunnen houden met jouw komst en de activiteiten die je wilt gaan doen.
Aanmelden Open Dag/Avond

Ons programma

Open Dag - Laat je portretteren

© Open Dag - Laat je portretteren

13:00 tot 16:30

Laat je bij binnenkomst portretteren

Wil je een mooi portret van jezelf? Eerstejaars student Kos Hemerik en derdejaars student Marna Slappendel zullen je bij binnenkomst portretteren. 

Open Dag - Interviews met oud-studenten/topfotografen

© Open Dag - Interviews met oud-studenten/topfotografen

13:00 tot 16:30

Interviews met oud-studenten/topfotografen

We raden je aan om zeker de korte inspirerende filmpjes van onze alumni/topfotografen te bekijken. Zo kun je onder andere interviews zien met Robin de Puy, Marieke van der Velden, Carla Kogelman, Ernst Coppejans en Liselotte Schuppers. Elk vertellen ze hun verhaal over de tijd bij de Fotoacademie en het werk waar ze nu mee bezig zijn.

Open Dag - Laat je informereren en adviseren

© Open Dag - Laat je informereren en adviseren

13:00 tot 16:30

Laat je informeren en adviseren

Lokaal 3, op de begane grond hebben we speciaal ingericht waar je al jouw vragen kunt stellen aan onze ervaren docenten Caro Bonink (alumna) en Joost van der Vleuten. Ontvang persoonlijk advies naar aanleiding van jouw wensen zodat jij weet wat er mogelijk is binnen de Fotoacademie. 

Open Dag - LIVE modeshoot

© Open Dag - LIVE modeshoot

13:00 tot 16:30

Bekijk de fotoshoot

Altijd al een kijkje willen nemen op de set van een modeshoot? Kijk tijdens de Open Dag live mee met de shoot die geregiseerd en gefotografeerd word door tweedejaars studenten Vivienne Meijer en Lola Muller.

Open Dag - Bekijk het werk van (oud-)studenten

© Open Dag - Bekijk het werk van (oud-)studenten

13:00 tot 16:30

Bekijk de portfolio's van (oud-)studenten

Ben je nieuwsgierig naar het werk en de ervaringen van onze eerstejaars student Simon Schoo, derdejaars student Jakob van Vliet en eindexamen student Hester Baars? Naast het bewonderen van het prachtige werk kun je gerust al je vragen stellen. Zij weten als geen ander hoe het is om te studeren aan de Fotoacademie.

Open Dag - Portfolio's bekijken van studenten

© Open Dag - Portfolio's bekijken van studenten

13:00 tot 16:30

Laat je foto's beoordelen

Ben je benieuwd wat onze ervaren mentor Monique Baan en docenten/alumni Willeke Duijvekam en Milan Gies van jouw foto's vinden? Zij vertellen je graag over bijvoorbeeld het maken van series, kaders en techniek. Je kunt je foto's al laten beoordelen via je telefoon, tablet of geprint. Net wat jij wilt. Je ontvangt altijd persoonlijk advies en tips waarmee je verder helpen. 

Open Dag - Videofotografie

© Open Dag - Videofotografie

13:00 tot 16:30

Bekijk audiovisueel- en videofotografie van onze studenten

Fotografie staat niet langer meer op zichzelf. Audiovisueel- en videofotografie zijn dan ook verwerven in ons lesprogramma. Maak kennis met docent Eline Dekker, tweedejaars studenten Mara Husak en Lex Kortenoeven en derdejaars student Marloes Soer. Bekijk de moderne toegepaste digitale technieken en laat je inspireren. 

Open Dag - Presentatie volgen

© Open Dag - Presentatie volgen

13:00 tot 16:30

Woon de algemene presentatie bij

Tijdens de algemene presentatie die gegeven wordt door artistiek manager Ruud de Jong komt alle praktische informatie over de verschillende studievarianten, lesmethode, studietempo en de eisen die wij stellen aan onze docenten/mentoren maar ook studenten voorbij. Het is een zeer waardevolle presentatie om een goed beeld te krijgen van wat de mogelijkheden zijn binnen de Fotoacademie en waar wij als Fotoacademie voor staan.

De algemene presentatie wordt gegeven om 13:15, 14:15 en 15:15 uur en zal ongeveer 45 minuten duren. 

Open Dag - Laat je informeren over het Postacademisch Programma

© Open Dag - Laat je informeren over het Postacademisch Programma

13:00 tot 16:30

Laat je informeren over het Postacademisch Programma

Tijdens de Open Dag is er niet alleen aandacht voor de opleidingen voor de aankomende fotograaf maar dit keer is er ook aandacht voor het Postacademisch Programma. Naast de aanwezigheid van Clarels van Zwetselaar (projectleider van het Postacademisch Programma) zal ook fotograaf Irene Van Nispen Kress aanwezig zijn om haar ervaringen over een aantal Expert Programma's te delen. Ze toont tevens haar project Silver Stories, waar zij ruim 6 jaar aan heeft gewerkt.

Open Dag - Volg een proefles

© Open Dag - Volg een proefles

13:00 tot 16:30

Volg een proefles

Middels een proefles krijg je inzicht in de lesmethode van de Fotoacademie. De proefles zal gegeven worden docent Peter Day.

De proeflessen starten om 13:15, 14:15 en 15:15 uur en zullen ongeveer 45 minuten duren. 

Bezoek de open dag zaterdag 12 januari

Aanmelden Open Dag/Avond