Fotografie Opleidingen, Workshops, Expert Programma's en Expert Coaching

Welk niveau je ook bezit, welke ervaring je al hebt opgedaan of wat je ambitie ook is? Bij de Fotoacademie kun je terecht voor Fotografie Opleidingen voor de aankomende fotograaf en WorkshopsExpert Programma's en Expert Coaching voor de professionele fotograaf. 

Welkom in de wereld van de fotografie

Iedere dag zie je honderden foto's. In de krant, op het internet, op posters, in bladen, op televisie, in boeken en tijdens exposities. Reken maar dat er veel foto's tussen zitten van (oud-) Fotoacademie studenten.

Wij leren je niet alleen om aansprekende foto's te maken, maar ook hoe de wereld van een zelfstandig fotograaf/beeldmaker eruit ziet en hoe jij daar succesvol in kunt zijn zodat bijvoorbeeld jouw werk gepubliceerd en gezien wordt.

De Fotoacademie richt zich met haar lesaanbod op de dagelijkse praktijk van het fotografische werkveld. Fotografie waarin techniek, creativiteit, visie en ondernemerschap hand in hand gaan.
Het maakt niet uit op welk gebied je verder wilt, de Fotoacademie biedt een praktische, technische basis (digitaal en traditioneel) en stimuleert je om een eigen fotografische visie te ontwikkelen op het gebied dat jou aanspreekt, bijvoorbeeld: mode, sport, journalistiek, reclame. De Fotoacademie biedt je de vrijheid om de fotograaf te worden die je wilt zijn.

Renate Beense (alumna 2014)

© Renate Beense (alumna 2014)

Jelle Rietveld (alumnus 2015 cum laude)

© Jelle Rietveld (alumnus 2015 cum laude)

Tatchatrin Choeychom (alumnus 2018)

© Tatchatrin Choeychom (alumnus 2018)

Het lesaanbod van de Fotoacademie

 

Fotografie Opleidingen voor de aankomende fotograaf

Wij bieden aankomende fotografen een motiverend en stimulerend platform om zich te kunnen ontplooien, gebaseerd op persoonlijke talenten en ambities. Wie aan de Fotoacademie gaat studeren, kiest voor een intensieve kwaliteitsopleiding voor fotografie op hbo-niveau.

Maar liefst zes dagen per week kunnen studenten gebruik maken van de faciliteiten van de Fotoacademie in Amsterdam.

Onze fotografie opleidingen:

 

Workshops voor de professionele fotograaf

 

Expert Programma's voor de professionele fotograaf 

 

Expert Coaching voor de professionele fotograaf

 

Nominaties en prijswinnaars

 

Werk van (oud-)Fotoacademie studenten kom je onder andere tegen in: de Volkskrant, NRC Handelsblad, Het Parool, Trouw, AD, Vogue, LINDA en Cosmopolitan. Maar er worden ook opdrachten gemaakt voor: Heineken, Coca Cola, Gucci, Nike, Philips, ABN AMRO en vele vooraanstaande reclamebureaus.

Ieder jaar worden er meerdere (oud-)Fotoacademie studenten genomineerd en/of vallen in de prijzen voor nationale en internationale toonaangevende competities zoals: