Expert Sessie: Identiteit in storytelling met Morad Bouchakour

Startdatum: 27 juni 2017

In deze reeks zal Morad Bouchakour een kleine, selecte groep fotografen coachen in het scherp krijgen van hun eigen verhaal en portfolio. “Fotografie is storytelling”. Maar wat is jouw verhaal en hoe vertaalt zich dat naar het werk dat jij maakt? Hoe word je succesvoller door meer bij je eigen verhaal te blijven? Wat is jouw identiteit als fotograaf?

Morad coacht vanuit zijn vermogen om snel tot de kern van een verhaal te komen. Ook van jouw verhaal en jouw identiteit als fotograaf. Hij biedt andere invalshoeken en samen werken jullie naar een sterker verhaal en werk dat daar goed op aansluit. Hij gebruikt daarnaast ook zijn ervaring, kennis en netwerk om jou en jouw werk verder te brengen.

De groep blijft klein waardoor er veel aandacht is voor de individuele deelnemers. Door de selectieprocedure is inspiratie binnen de groep gegarandeerd.

Deze Expert Sessie is geschikt voor fotografen binnen alle disciplines van de fotografie. Toelating geschiedt op basis van portfolio en / of vooropleiding.

Over Morad Bouchakour

 

Morad Bouchakour studeerde in 1995 af bij de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Vanaf 1996 werkte hij als freelance fotograaf vanuit New York en werd in dat jaar als eerste Nederlandse fotograaf geselecteerd voor de befaamde World Press Masterclass. Hij werkt sindsdien voor nationale en internationale magazines en commerciële opdrachtgevers. In 2009 verhuisde hij terug naar Amsterdam.

Naast zijn journalistieke en commerciële opdrachten, werkt hij aan eigen projecten zoals de boek publicaties: Party! (2002), Menhattan (2009), No Pain No Gain (2008), Peking Dog (2014) en ByeBye Portfolio (2016) waarvan de series in verschillende exposities werden getoond, onder andere in het Rijksmuseum Amsterdam en the Museum of the City of New York.

Opleidingsinformatie

 

Toelatingseisen:

  • een afgeronde studie fotografie (HBO niveau) of aantoonbaar meerdere jaren ervaring als professioneel fotograaf

 

Selectie procedure:

  • geschiedt op basis van digitaal portfolio en vooropleiding
 of professionele ervaring

 

Lesdagen:

  • 27 juni, 11 juli, 12 september en 10 oktober 2017 van 19:00 tot 21:30 uur

 

Taal:

  • Nederlands of Engels, afhankelijk van de groep samenstelling

 

Studiekosten:

  • € 895,- (er wordt geen BTW geheven) inclusief vrij gebruik van studio’s (indien relevant voor de Expert Sessie lessen) en geen inschrijfkosten

 

Inschrijven: