Expert Programma: Een sterker portfolio: Identiteit & Storytelling met Morad Bouchakour

Voorgaande startdatum: 14 november 2017

Vertel je met jouw portfolio wel het verhaal dat je wilt vertellen? Hoe onderscheid jij je van andere fotografen?

In dit programma krijg je persoonlijke begeleiding van Morad Bouchakour bij het aanscherpen van jouw portfolio. Je wordt uitgedaagd om kritisch te kijken naar jouw verhaal en onderscheidend vermogen als fotograaf en naar de manier waarop je dat zichtbaar maakt.

Er wordt van je verwacht elke bijeenkomst nieuw werk te laten zien en zo samen met Morad te werken naar een verbeterd portfolio. Gedurende 5 maanden coacht hij een kleine, selecte groep fotografen vanuit zijn vermogen om snel tot de kern van een verhaal te komen. Ook van jouw verhaal en jouw identiteit als fotograaf. Hij biedt andere invalshoeken en samen werken jullie naar een sterker verhaal en werk dat daar goed op aansluit.

Hij gebruikt daarnaast ook zijn ervaring, kennis en netwerk om jou en jouw werk verder te brengen. De groep blijft klein waardoor er veel aandacht is voor de individuele deelnemers. Door de selectieprocedure is inspiratie binnen de groep gegarandeerd. Dit Expert Programma is geschikt voor fotografen binnen alle disciplines van de fotografie. Toelating geschiedt op basis van portfolio en / of vooropleiding.

Over Morad Bouchakour

 

Morad Bouchakour studeerde in 1995 af bij de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Vanaf 1996 werkte hij als freelance fotograaf vanuit New York en werd in dat jaar als eerste Nederlandse fotograaf geselecteerd voor de befaamde World Press Masterclass. Hij werkt sindsdien voor nationale en internationale magazines en commerciële opdrachtgevers. In 2009 verhuisde hij terug naar Amsterdam.

Naast zijn journalistieke en commerciële opdrachten, werkt hij aan eigen projecten zoals de boek publicaties: Party! (2002), Menhattan (2009), No Pain No Gain (2008), Peking Dog (2014) en ByeBye Portfolio (2016) waarvan de series in verschillende exposities werden getoond, onder andere in het Rijksmuseum Amsterdam en the Museum of the City of New York.

Opleidingsinformatie

 

Studieduur:

 • vier bijeenkomsten met persoonlijke coaching verspreid over vijf maanden

 

Lesdagen

 • van 19:00 tot 21:30 uur

 

Studiekosten

 • EARLY BIRD € 785 (tot 14 oktober 2017)  / Regulier tarief € 895,- (er wordt geen BTW geheven)
 • inclusief vrij gebruik van studio’s (indien relevant voor de lessen)
 • geen inschrijfkosten

 

Toelatingseisen:

 • een afgeronde studie fotografie (HBO niveau) of aantoonbaar meerdere jaren ervaring als professioneel fotograaf

 

Selectie procedure:

 • geschiedt op basis van digitaal portfolio en vooropleiding
 of professionele ervaring

 

Expert:

 • Morad Bouchakour

 

Startdatum:

 • 14 november 2017

 

Lesdata:

 • 14 november en 12 december 2017, 13 februari en 13 maart 2018 

 

Taal:

 • Nederlands of Engels, afhankelijk van de groepssamenstelling

 

Inschrijven: