'Een sterker portfolio: Identiteit & Storytelling' met Morad Bouchakour

Vertel je met jouw portfolio wel het verhaal dat je wilt vertellen? Hoe onderscheid jij je van andere fotografen?

In dit programma krijg je persoonlijke begeleiding van Morad Bouchakour bij het aanscherpen van jouw project of portfolio. Je wordt uitgedaagd om kritisch te kijken naar jouw verhaal en onderscheidend vermogen als fotograaf en naar de manier waarop je dat zichtbaar maakt.

Er wordt van je verwacht elke bijeenkomst nieuw werk te laten zien en zo samen met Morad te werken naar een verbeterd portfolio. Gedurende 5 maanden coacht hij een kleine, selecte groep fotografen vanuit zijn vermogen om snel tot de kern van een verhaal te komen. Ook van jouw verhaal en jouw identiteit als fotograaf. Hij biedt andere invalshoeken en samen werken jullie naar een sterker verhaal en werk dat daar goed op aansluit.

Hij gebruikt daarnaast ook zijn ervaring, kennis en netwerk om jou en jouw werk verder te brengen. De groep blijft klein (max 4 deelnemers) waardoor er veel aandacht is voor de individuele deelnemers. Door de selectieprocedure is inspiratie binnen de groep gegarandeerd. Dit Expert Programma is geschikt voor fotografen binnen alle disciplines van de fotografie. Toelating geschiedt op basis van portfolio en/of vooropleiding.

Over Morad Bouchakour

 

Morad Bouchakour studeerde in 1995 af bij de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Vanaf 1996 werkte hij als freelance fotograaf vanuit New York en werd in dat jaar als eerste Nederlandse fotograaf geselecteerd voor de befaamde World Press Masterclass. Hij werkt sindsdien voor nationale en internationale magazines en commerciële opdrachtgevers. In 2009 verhuisde hij terug naar Amsterdam.

@ Morad Bouchakour

@ Morad Bouchakour

@ Morad Bouchakour

@ Morad Bouchakour

@ Morad Bouchakour

Naast zijn journalistieke en commerciële opdrachten, werkt hij aan eigen projecten zoals de boek publicaties: Party! (2002), Menhattan (2009), No Pain No Gain (2008), Peking Dog (2014) en ByeBye Portfolio (2016) waarvan de series in verschillende exposities werden getoond, onder andere in het Rijksmuseum Amsterdam en the Museum of the City of New York.

Programma informatie

 

Startdata:

 

Studieduur:

 • 5 maanden

 

Lesdagen:

 • 4 bijeenkomsten van 19:00 tot 21:30 uur
 • opvolgende lesdata bij start 27 september 2018: 1 november 2018, 10 januari en 7 februari 2019

Studiekosten:

 • € 895,- (early birds betalen € 795,- geldig t/m 18 juni 2018)
 • inclusief vrij gebruik van studio’s (indien relevant voor de lessen)
 • geen inschrijfkosten
 • betalen in twee termijnen mogelijk. Let op! Dit brengt extra kosten met zich mee welke verwerkt zijn in de termijnen. Voor deze termijnbetaling moet een incassomachtiging worden verstrekt.
  De termijntoeslag bij twee termijnen bedraagt € 50,-.

 

Toelatingseisen:

 • een afgeronde studie fotografie (hbo niveau) of aantoonbaar meerdere jaren ervaring als professioneel fotograaf

 

Selectie procedure:

 • geschiedt op basis van digitaal portfolio en vooropleiding
 of professionele ervaring

 

Expert:

 • Morad Bouchakour

   

Taal:

 • Nederlands (of Engels, afhankelijk van de groepssamenstelling)