Expert Programma: 'Fotoboek: van beeld tot publicatie'

Voor de professionele fotograaf

Tijdens dit Expert Programma word je begeleid in het ontwikkelingsproces van een professioneel Fotoboek. Wat komt daar allemaal bij kijken en hoe realiseer je dat?

Met een stapel foto’s of ‘slechts’ een mooi idee: onder leiding van expert Niels Stomps krijg je gerichte en persoonlijke begeleiding in het bereiken van jouw doel.

Je wordt direct aan het werk gezet om focus aan te brengen in jouw plan: “Waarom maak ik dit boek? Welk verhaal wil ik vertellen en in welke vorm? Voor wie? En hoe ga ik dat bereiken (verbinden van de juiste partners, financiering, PR)?" 

Deze focus wordt bereikt door middel van concrete opdrachten, de adviezen van Niels Stomps en het gesprek in de groep. Het groepsproces is dus van belang en hierin hebben alle deelnemers een verantwoordelijkheid.

De kern van het programma is de begeleiding bij het realiseren van de dummy: het verhaal, de beelden, de edit, het vinden van de juiste vormgever, adviezen over papier & druk mogelijkheden, het wel of niet inzetten van een tekstschrijver.

Door het programma te verspreiden over een langere periode is er ruimte om tijdens het traject nieuwe beelden bij te schieten, andere beeldkeuzes te maken of te starten vanuit de ideeënfase. Er zal, indien nodig, dus ook in de bijeenkomsten aandacht worden besteed aan het fotografisch proces van het fotoboekproject.

Programma informatie

Studieduur: 11 maanden

Lesdagen: zeven lessen van 19:00 tot 22:00 uur

Studiekosten: € 850,- 

  • geen inschrijfkosten
  • inclusief vrij gebruik van studio’s (tijdens de duur van het programma // max 1 dagdeel per week - max 2 studio blokken // indien relevant voor de programma opdrachten)
  • betalen in twee termijnen mogelijk. Let op! Dit brengt extra kosten met zich mee welke verwerkt zijn in de termijnen. Voor deze termijnbetaling moet een incassomachtiging worden verstrekt. De termijntoeslag bij twee termijnen bedraagt € 50,-.

Toelatingseisen: een afgeronde studie fotografie (hbo-niveau) of autodidact met een porfolio op vergelijkbaar technisch & conceptueel niveau

Selectie procedure: geschiedt op basis van digitaal portfolio of vooropleiding
 

Expert: Niels Stomps

Taal: Nederlands

 

Startdatum: plaats reservering