Milan Gies

Docent

In 2009 is Milan afgestudeerd aan de Fotoacademie Amsterdam. Als beeldend kunstenaar portretteert hij de mens. Zijn fascinatie voor beeld ontstond aan de Basisopleiding Fotografie van de Fotoacademie. Daar deelt hij die fascinatie tegenwoordig met zijn studenten.

Het universele thema in Milans werk is kwetsbaarheid. Gedurende een langere periode werkt hij intensief met een aantal mensen. Door zo een relatie aan te gaan ontstaat er vertrouwen. Dat maakt het voor hem mogelijk dichterbij te komen en verschillende werkwijzen te hanteren. Hij maakt sculpturale studies naar houding en werkt voornamelijk vanuit beweging.

Milans foto’s brengen gevoelige onderwerpen soms ongemakkelijk dichtbij. Normaal zouden we onze blik afwenden, dat we blijven kijken zorgt voor ongemak. Milan Gies schept op deze manier een emotionele band met de kijker. Je kunt als kijker niet schuilen en daardoor voel je je kwetsbaar.

Zijn werk werd gepubliceerd, maar was ook te zien op het fotofestival in Naarden, als decor van het theaterstuk de Misantroop van Molière door Theatergroep Oostpool en bij Artoll (Duitsland) waar hij verbleef als artist in residence.

Milan Gies

Milan Gies
Milan Gies
Milan Gies
Milan Gies
Milan Gies