Mike Harris

Docent

Als je met de juiste blik kijkt, vind je eindeloos veel gekkigheid en onwaarschijnlijkheid om je heen, gewoon in de wereld zoals deze zich in het dagelijks leven aan je voordoet. Vanuit dit besef is Mike Harris een overtuigd documentair fotograaf. Zijn uitdaging is daarin gelegen het waargenomene zó te fotograferen dat de kijker in verwarring wordt gebracht of het inderdaad ‘werkelijk’ is wat deze ziet, dan wel in scène gezet. Dit resulteert in werk dat ooit pakkend omschreven is als ‘irreëel realisme’.

Mike Harris studeerde in 2003 cum laude af aan de Fotoacademie Amsterdam en was in datzelfde jaar de winnaar van de eerste editie van de Photo Academy Award. Hij werkte onder meer voor de Volkskrant, NUON en Heineken.

Met het community art project 51° 41’ 30” N, 05° 19’ 17” O won hij in 2013 de tweede prijs bij Selection of Dutch Photography, waarvoor hij in 2014 wederom genomineerd werd.

Momenteel concentreert hij zich onder de vlag van het kunstenaars initiatief Academie voor Beeldvorming op grotere projecten die het scheidsvlak zoeken tussen journalistiek en kunst.

Mike Harris

Mike Harris
Mike Harris
Mike Harris