Fleurie Kloostra

Expert

'Mijn rol als programmamaker/curator zie ik als intermediair tussen fotograaf en een publiek. Ik hoor en heb te maken met beide kanten en die probeer ik zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen. Ik kan meedenken met een fotograaf en kunstenaar en denken vanuit een publiek.
Logische aannames stel ik ter discussie, zodat boodschappen en verwachtingen beter op elkaar inspelen en afgestemd zijn. Het ontwikkelen van tentoonstellingsconcepten is een zeer boeiende job!'

Fleurie Kloostra (1977) is programmeur fotografie/visual arts van Melkweg Amsterdam en daarnaast freelance curator voor verschillende beeldende kunst instellingen. Na het behalen van haar master Kunst en Economie aan de HKU, was zij enige jaren assistent management bij Studio Erwin Olaf waar haar idee om zich verder te ontwikkelen in de fotografie werd gesterkt. Tussen 2004 en 2012 was zij curator van Cultuurhuis De Brakke Grond. Sinds 2013 is zij verantwoordelijk voor het artistiek jaarprogramma Melkweg Amsterdam, waarbinnen zij verschillende tentoonstellingen en een interactieve randprogrammering ontwikkelt en realiseert. Ook was zij gastdocent bij HISK te Gent en aan de Breitner Academie (keuzevak tentoonstellingsconcepten, openingen en premières). Als freelance curator werkte zij aan vernieuwende expositie concepten zoals de 'Asielzoek Machine' en aan ‘Team Annemarie’ en ‘Team Franc’ waarbij inwoners van Almere samen met de burgemeester meewerken aan exposities voor Currosia Almere. Daarnaast wordt zij regelmatig gevraagd voor denktanks en als jurylid of portfolio reviewer.

Meer over Fleurie online: Kiekie.com - KABK  - PhotoQ - Amsterdam FM

Fleurie Kloostra

Fleurie Kloostra