Eva Sjerps

Audiovisuele mentor

Mijn naam is Eva Sjerps (36) en ik ben documentairemaker en cameravrouw. Na een aantal jaren School voor Journalistiek en het basisjaar aan de Rietveld Academie heb ik Amsterdam even verlaten voor mijn filmopleiding in Gent. Daar ben ik in 2011 afgestudeerd aan het KASK (nu de School Of Arts). Op de academie en daarna heb ik zowel ervaring opgedaan met het maken van fictie, als met het maken van documentaires. Daarnaast heb ik een minor Audiovisuele Kunst gevolgd.

Ook heb ik veel ervaring opgedaan met verschillende functies binnen het film maken, zoals scenario schrijven, camera, licht, geluid, montage en de basis van beeld- en geluids- nabewerking. Mijn laatste film ‘MET ALLES WAT ER IS’ (21 min.), over mensen met Parkinson die dansen, ging vorig jaar in première op het Nederlands Film Festival en werd uitgezonden door de AVRO. De film is nog te zien op uitzending gemist:https://www.npo.nl/3lab-met-alles-wat-er-is/22-10-2017/AT_2087536

Meer van mijn werk is te vinden op Vimeo: https://vimeo.com/evasjerps

Ik vind het belangrijk om een verhaal vooral visueel te vertellen en voelbaar te maken. Ik maak in mijn films dan ook geen gebruik van commentaar of interviews. Ook geluid is een belangrijk onderdeel van de ervaring die ik probeer over te brengen. Daarom denk ik dat mijn interesse goed aansluit bij een blik vanuit de fotografie en ik ben erg benieuwd naar de audiovisuele projecten die hieruit voortkomen. Ik wil de studenten graag ondersteunen bij het begrijpen van wat ze willen maken of onderzoeken. Om ze duidelijke keuzes te laten maken en om dat zo goed mogelijk te communiceren in hun werk en tot zijn recht te laten komen. Ik verheug me erop te beginnen en jullie te ontmoeten. Tot ziens!

Eva Sjerps

Eva Sjerps