De vervolgopleiding: de Basisopleiding Fotografie Uitbouw I

De Basisopleiding Fotografie Uitbouw I is de vervolgopleiding na het succesvol afronden van de Basisopleiding Fotografie.

In deze vervolgopleiding borduren we voort op wat je tijdens de Basisopleiding Fotografie hebt geleerd. De Basisopleiding Fotografie Uitbouw I duurt 12 weken en verdiept je kennis en voegt daar nieuwe onderdelen aan toe.

Lesprogramma

In de Basisopleiding Uitbouw I wordt aandacht besteed aan zowel de ontwikkeling van het inhoudelijk deel van de fotografie als de uitbreiding van jouw technische vaardigheden.

Net als bij de Basisopleiding Fotografie is de digitale spiegelreflex of systeemcamera het uitgangspunt. Je leert de basis van enkele specialisaties binnen de fotografie en je maakt een eigen project.

Tijdens elke les komt er een nieuw fotografisch aspect aan bod. Behandeld worden o.a. de volgende creatieve en technische onderwerpen:

  • portret-, studio- en documentaire fotografie;
  • beeldanalyse en editing;
  • verdieping in Photoshoptechnieken;
  • reportageflits, ook in combinatie met bestaand licht. 

Ons aanbod

Studieduur

12 weken

Studietempo

één avond per week les

Lesdagen

van 19.15 uur tot 21.45 uur

Zelfstudie

vier uur per week gemiddeld

Studiekosten voorjaar 2019

€ 1.485,-

Startdatum

18 maart 2018

Opvolgende lesdata 

25 maart en 1, 8 en 15 april en 6, 13, 20 en 27 mei en 3, 17 en 24 juni 2019

Inschrijven

Wil jij dit voorjaar 2019 van start gaan? Je kunt je eenvoudig inschrijven door te mailen naar inschrijving@fotoacademie.nl. Naar aanleiding van je inschrijving ontvang je via de administratie een bevestiging per mail en per post van jouw inschrijving.

Lessen en opdrachten

De lessen vinden plaats in de (computer)lokalen van de Fotoacademie. Voor het uitwerken van de opdrachten kun je eventueel werken op de Apple computers in de digitale werkplaats van de Fotoacademie, waarna je het printen eventueel uitbesteedt. 

 

Begeleiding door de docent en mentoren

Indien nodig kun je buiten de lessen hulp en begeleiding van de docent (beperkt) krijgen, maar met name van de mentoren, bij wie je terecht kunt voor werkbesprekingen, begeleiding en vragen over de theorie. Van maandag t/m vrijdag van 09:30 tot 22:30 uur en op zaterdag van 09:30 tot 17:30 uur kun je bij de mentoren terecht, zowel telefonisch als op afspraak. 

 

Opdrachten en toetsen

De opdrachten worden, net als bij de Basisopleiding Fotografie, in zwart-wit uitgewerkt en blijven compositie, conceptontwikkeling en beeldcommunicatie belangrijke onderdelen van het lespakket, met nog meer aandacht voor het samenstellen van series.

 

Vervolgmogelijkheden 

Als je de Basisopleiding Fotografie Uitbouw I met succes hebt afgerond ontvang je een certificaat. Dit certificaat geeft direct toegang tot de vervolgopleiding: de meerjarige Opleiding tot Fotograaf. Afhankelijk van je portfolio en het gekozen studietempo behoort instromen in een al gestarte groep tot de mogelijkheden. Maar als je je liever eerst verder wilt ontwikkelen, zijn onze Workshops jouw kans om jouw fotografie basis te verstevigen en je voor te bereiden op de volgende stap.

Benodigde apparatuur

Voor deze vervolgopleiding volstaat dezelfde apparatuur als voor de Basisopleiding Fotografie.

Studiekosten najaar 2018

De studiekosten inclusief lesmateriaal bedragen voor de Basisopleiding Fotografie Uitbouw I voor het najaar 2018 € 1.485,-.

De geschatte materiaalkosten (denk aan het printen van foto's) komen uit op circa € 100,-. 

 

Betalen in termijnen

Tijdens je online inschrijving voor de Basisopleiding Fotografie Uitbouw I kun je op verzoek de studiekosten in drie termijnen voldoen. Let op! Dit brengt extra kosten met zich mee welke verwerkt zijn in de termijnen. Voor deze termijnbetaling moet een incassomachtiging worden verstrekt.

De termijntoeslag bij drie termijnen bedraagt € 80,-. 

Vervolgmogelijkheden

Wie de lessen, opdrachten en toetsen met goed gevolg afsluit, ontvangt het certificaat Basisopleiding Fotografie Uitbouw I. Dit certificaat geeft direct toegang tot de Opleiding tot Fotograaf, de meerjarige opleiding op hbo-niveau voor een succesvolle carrière als beeldmaker.

Tevens kun je ook kiezen voor de Workshops.
 

Voor vragen en advies

Heb je behoefte aan persoonlijk advies? We helpen je graag. Neem gerust contact op met onze opleidingsadviseur Lotte Bronsgeest.