Applicatiecursussen: opnametechniek en digitale beeldbewerking

Applicatiecursus: opnametechniek

Tijdens de cursus opnametechniek wordt het gebruik en de mogelijkheden van de camera en zijn toebehoren zoals objectieven, filters en flitsers besproken. Er wordt ingegaan op diafragma en sluitertijd, scherptediepte, bewegingsonscherpte etc. Ook komen onderwerpen als lichtmeting, het gebruik van de grijskaart en de toepassing van programma-automaat dan wel handinstelling aan bod. Natuurlijk gaan we ook in op RAW versus JPEG, kleurtemperatuur en witbalans. Afsluitend zullen we het hebben over de toepassing van de reportageflitser.

Aankomende cursus, 3 lessen van 19:00 tot 22:00 uur op:

  • 17, 19 en 21 september 2018 

Applicatiecursus: digitale beeldbewerking

In deze cursus maak je kennis met het programma Photoshop. Er wordt aandacht besteed aan de digitale workflow: het traject van opname tot print. Daarbij passeren onder andere de revue: beeldschermkalibratie, het werken met lagen, kleurbalans en contrast, omzetting van kleur naar zwart-wit, verscherpen en andere filters, retouche en het aansturen van de printer.

Aankomende cursus, 3 lessen van 19:00 tot 22:00 uur op:

  • 14, 18 en 20 september 2018

Kosten applicatiecurssen

De kosten voor een applicatiecursus bedragen € 445,- inclusief lesmateriaal voor het najaar 2018.

Inschrijven

Inschrijven voor een applicatiecursus is niet voor iedereen mogelijk. Uitsluitend als je door de toelatingscommissie hiertoe bent uitgenodigd kun je je inschrijven.  

Je dient je voor de applicatiecurus in te schrijven door een mail te sturen aan administratie@fotoacademie.nl o.v.v. inschrijven applicatiecursus. Naar aanleiding van je inschrijving vindt er een controle plaats of jij inderdaad in aanmerking komt voor een applicatiecursus.