Studio Generale #7

Imke Panhuijzen (alumna 2014)

© Imke Panhuijzen (alumna 2014)

Op woensdag 26 september 2018 van 18:30 tot 21:30 uur is Studio Generale #7 speciaal voor alumni leden en studenten van de Fotoacademie. Sprekers deze avond zijn alumna Imke Panhuijzen en het duo Lara Verheijden & Mark Stadman

>> Aanmelden

 

Programma

18:30 - Inloop
19:00 - Opening 
19:05 - Presentatie Imke Panhuijzen + Q&A door Christopher de Gast
20:05 - Korte pauze
20:15 - Presentatie Lara Verheijden & Mark Stadman + Q&A door Christopher de Gast
21:15 - Borrel

 

Praktische informatie

Deelname: gratis en exclusief toegankelijk voor alumni en studenten/docenten en mentoren van de Fotoacademie
Locatie: Fotoacademie, Sarphatistraat 35 Amsterdam

 

Over Imke Pahuijzen

Imke Panhuijzen is opgegroeid in een Limburgs dorpje waar ze haar liefde voor het visuele ontwikkelde tot een eigentijdse mode- en portretfotograaf.
Haar zoektocht naar haar droomwereld waarin grote liefde voor mode gecombineerd wordt met kwetsbaarheid en kneuterigheid resulteert in een verfijnt beeld met veel esthetiek.
In 2015 is Imke afgestudeerd aan de Fotoacademie, een jaar later was ze genomineerd voor de SO awards.
Haar afstudeer werk hing in het Van Abbe Museum en bij Photoville in New York.
Ze fotografeert onder meer voor Volkskrant Magazine, &C, Cosmopolitan en Amsterdam Fashion Week.
Ook maakt ze campagnes voor Nederlandse modeontwerpers. In 2017 hing haar werk in museum Mocco en in de expositie “Uit de mode” van Centraal Museum Utrecht was vorig jaar een foto-installatie van haar te zien.

 

Over Lara Verheijden & Mark Stadman

Lara Verheijden (1990, Deventer) is fotograaf en filmmaker. Ze heeft Nederlands gestudeerd in Amsterdam en fotografie aan het KABK. Tot op heden woont en werkt ze in Amsterdam, waar ze sinds september 2017 wordt gerepresenteerd door HE.RO gallery, waarmee ze nu drie tentoonstellingen heeft gehad, waaronder UNSEEN 2017.

Met instagram laat ze haar visuele interesses bepalen hoe ze haar onderwerpen benadert. Intimiteit, esthetiek, sensualiteit, zelfportretten en mode zijn terugkerende thema’s in haar werk.

 

Mark Stadman (1983, Grootegast)  is in 2010 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in de richting Fashion Communication. Tijdens zijn opleiding heeft hij stage gelopen bij de Deense mode ontwerper Henrik Vibskov en Zoo Magazine in Amsterdam. Na zijn studie heeft Mark zich ontwikkeld als stylist en art director, en heeft nauw samengewerkt met Maarten Spruyt, Maison The Faux, Schueller de Waal, Camiel Fortgens en Vogue.

 

Lara Verheijden & Mark Stadman, beiden wonend en werkend in Amsterdam, vormen sinds 2015 samen een duo genaamd stadman.lara. Een naam die speelt met een referentie aan het sociale platform ‘Instagram’, waar gebruikers geen spaties in hun gebruikersnaam mogen gebruiken. Hun werk, wat dan ook veelal verspreid wordt via instagram, ligt in het grijze gebied tussen aantrekkelijk en vervreemdend. Door hun fascinatie voor sexuele aantrekkingskracht en dynamiek tussen mensen, werken ze vaak met twee of meer modellen. De vervreemdende situaties die dan ontstaan, zijn spannend en mooi om te zien voor zowel de maker als de kijker. Met het idee om verder te gaan dan de standaarden die vaak worden aangehouden in fashion, creëert stadman.lara een eigen wereld vol met ongewone mensen, kleuren, vormen, acties en nieuwe clichés, die proberen de wereld die wij kennen opnieuw te ontdekken en te omarmen. Vanwege deze specifieke kijk op fashion werkt stadman.lara vaak samen met jonge en upcoming designers die op dezelfde wijze naar mode kijken.

 

Ze hebben individueel of samengewerkt voor diverse opdrachtgevers:

Het Boijmans van Beuningen museum, Lebowski Uitgeverij, Nike, MOAM, adidas, KOENIG gallery, NRC, filmmuseum EYE,  Hardeman, Maison the Faux, Vogue en BARRAGANNN, Novembre Magazine, Indie Magazine, I-D Magazine, Glamcult, LEBOWSKI, Coeval Magazine en het Parool.