Alumni Netwerk

Wanneer je de Opleiding tot Fotograaf hebt afgerond wordt je automatisch lid van ons Fotoacademie Alumni Netwerk.

Wat je volgende stap als fotograaf ook mag zijn, als het aan de Fotoacademie ligt blijven we betrokken en helpen we je graag bij gerichte vervolgstappen in je carrière.

© Sten Petersen (alumnus 2018 cum laude)

Alumni Lidmaatschap

Wanneer je afstudeert aan de Opleiding tot Fotograaf wordt je automatisch lid van het Fotoacademie Alumni Netwerk. Met dit lidmaatschap kan je gedurende het jaar gratis deelnemen aan een aantal activiteiten, zoals een Portfolio Review Night en Studio Generale, een avond vol inspiratie en interactie in de studio van de Fotoacademie.

Inschrijven Alumni Netwerk

Ben jij een alumna/alumnus van de Fotoacademie? En ben je nog niet lid van het Fotoacademie Alumni Netwerk? Schrijf je dan nu gratis in voor het Fotoacademie Alumni Netwerk Lidmaatschap.

Naar aanleiding van jouw inschrijving ontvang je een automatisch gegenereerde bevestiging per mail. Tevens zal er een controle plaatsvinden om te zien of jij inderdaad alumna of alumnus bent van de Fotoacademie. 

 

Alumni Programma

Voor leden van het Fotoacademie Alumni Netwerk wordt er jaarlijks een exclusief programma samengesteld. Dit programma heeft als doel alumni van de Fotoacademie na afloop van de Opleiding tot Fotograaf te ondersteunen in hun carrière als fotograaf: door het vergroten van de zichtbaarheid, ondernemerschap te stimuleren en het aanbieden van inspiratie en kennis. Daarbij is het programma ontworpen om alumni met elkaar in verbinding te brengen.

Samenwerking met partners staat binnen het Alumni Netwerk centraal. Zo bieden we een bijzonder pakket aan activiteiten die aansluiten op de professionele carrières van onze alumni en die hun in verbinding brengen met het werkveld.

Portfolio Review Night

Sinds 2017 organiseert de Fotoacademie de jaarlijkse Portfolio Review Night, waar alumni van de Fotoacademie exclusief de kans krijgen om hun werk te laten reviewen door verschillende experts uit het werkveld. 

Afgelopen editie i.s.m. Melkweg Expo

Op 18 juni 2018 vond de tweede editie plaats in Melkweg Amsterdam. Met meer dan 40 alumni en 20 experts in de grote zaal van Melkweg Amsterdam. De alumni maakten met deelname tevens kans om geselecteerd te worden voor een solo expositie in Melkweg Expo.

Leonardo Horta (student)

© Leonardo Horta (student)

Leonardo Horta (student)

© Leonardo Horta (student)

Leonardo Horta (student)

© Leonardo Horta (student)

Studio Generale

Het leven na de Fotoacademie. Een spannend avontuur en voor niemand hetzelfde. Maar voor iedereen geldt: die brandende nieuwsgierigheid en de drive om beter te worden! Daarom organiseert de Fotoacademie 4x per jaar Studio Generale, een avond in de Fotoacademie over fotografie in de breedste zin van het woord.

Het Fotoacademie Alumni Netwerk bestaat uit honderden fotografen met een schat aan ervaring binnen alle disciplines van de fotografie. In een intieme sfeer met bijzondere sprekers en veel interactie biedt Studio Generale alumni de kans zichzelf te laten zien en met elkaar in gesprek te gaan.

Daarbij streven we naar onderwerpen die relevant zijn voor de professionele fotograaf en inspiratie bieden waarbij we zoveel mogelijk topfotografen en andere experts uit ons netwerk aan alumni presenteren.

Gastsprekers

Afgelopen edities waren te gast Willem PoelstraJeroen SwolfsLinda StulicPauline WiersmaCorné van der SteltErnst CoppejansPatrick RohrRogier van 't SlotChris de BodeImke Panhuijzen en het duo Lara Verheijden & Mark Stadman.

 

Aankomende editie: Studio Generale #8

Niemand minder dan fotograaf en Fotoacademie alumna Marieke van der Velden zal op 3 december 2018 haar werk als documentair fotograaf en filmmaker bespreken tijdens Studio Generale #8.* 

*Helaas je kunt je niet meer aanmelden voor deze editie.