Expositie van Han Ernest

Han Ernest (alumnus cum laude)

© Han Ernest (alumnus cum laude)

Vanaf donderdag 18 oktober 2018 hangen de serie's ON THE ROAD en MUSIC PEOPLE van alumnus (cum laude) Han Ernest in de Fotoacademie.

 

Serie ON THE ROAD

Niet de glamour, maar de vaak afgeleefde kleedruimtes, al het voorbereidende werk, de spanning voor de show begint, verveling, het wachten en de onderlinge band tussen alle betrokkenen staan centraal in deze documentaire serie. 

Nieuwsgierigheid is de basis voor zijn backstage concept. Wat gebeurt er achter de schermen? Hoe ziet die wereld eruit? Wie is de mens achter de muzikant? Han Ernest onderzoekt deze backstage ‘wereld’ en legt dit met zijn camera vast op documentaire wijze.

Als een ‘fly on the wall’ fotografeert hij visueel sprekende momenten. Beelden die een verhaal vertellen, of waar je als publiek een eigen verhaal bij kunt bedenken.

Doel is om je mee te nemen in deze wereld. Omdat waarschijnlijk niet alleen een fotograaf daar nieuwsgierig naar is…

 

Serie MUSIC PEOPLE

Bij de serie MUSIC PEOPLE staat voor de fotograaf niet primair het maken van de foto centraal.

Meer dan de foto staat de ontmoeting met de muzikant centraal.
En ook hieraan ligt nieuwsgierigheid ten grondslag. Het gaat bij Han Ernest primair om de vraag wie is de mens achter de muzikant, wat drijft hem of haar, hoe staat de muzikant in het leven? Het gesprek maakt dat de muzikant uiteindelijk meer ‘open’ en als mens voor de camera staat en het masker of de standaardhouding van de muzikant achterwege laat. 

 

Over fotograaf Han Ernest

Han Ernest studeerde in 2014 cum laude af aan de Fotoacademie in Amsterdam met het documentair project 'Hallo, ik ben Jan' - de eerste 100 dagen van Jan van Zanen als burgemeester van Utrecht. Sinds zijn afstuderen werkt hij aan verschillende documentaire projecten en opdrachten. Daarbij is zijn verleden als grafisch ontwerper van invloed op zijn manier van kijken door de camera.

Eind 2016 is Han geselecteerd als één van de New Dutch Photography Talents 2017. Zie ook: www.hanernest.nl

 

Openingstijden

Je bent van harte welkom om een bezoek te brengen aan onze prachtige locatie in hartje Amsterdam. Bezoek de expositie van Han Ernest tijdens kantooruren tussen 09:00 en 17:00 uur.