© Monique Ferron

© Monique Ferron

'Mijn naam is Monique Ferron, afgestudeerd aan de Fotoacademie. Naast een fulltimebaan werk ik parttime als fotograaf.'

 

Je hebt deelgenomen aan de workshop Conceptuele portretfotografie onder leiding van René Bosch. Waarom heb je voor deze workshop gekozen, waar wilde je aan werken?

Door de corona situatie was de camera lang blijven liggen, ik had weer inspiratie en uitdaging nodig en het werken aan een eigen concept wilde ik verder ontwikkelen.

 

Wat zou je willen vertellen over het beeld dat je hier laat zien?

De titel is ‘Selfmade’. Het is een zelfportret, zelf gemaakt, en een handgeschilderde achtergrond. Mijn inspiratie voor de kleuren komt van een schilderij van Kees van Dongen dat ik jaren geleden in het Van Gogh heb gezien en mij altijd is bijgebleven. Dit zelfportret zegt iets over mijn opvoeding, ik heb altijd geleerd alles zelf te kunnen, onafhankelijk te zijn. De overall is van mijn vader geweest, die nu ongeneeslijk ziek is. 

Verder laat ik een beeld zien geïnspireerd op Frida Kahlo. Dit is het eerste portret waarvoor ik zelf alle styling heb verzorgd, zoals de kleding, de achtergrond en de haarversiering. 

 

Wat vond je het meest uitdagend aan de workshop?

Het werken met een stylist/kapper/make-up. En het zelf ontwikkelen van een visie op een concept. Dat was ik allemaal niet gewend. De 30 tekeningen zal ik niet gauw vergeten.

 

Op welke manier heeft deelname aan de workshop bijgedragen aan jouw ontwikkeling als beeldmaker?

Wat is het leuk om samen met iemand een beeld te maken in de studio! De samenwerking met de styliste was echt fijn. En dan met elkaar het beeld steeds een beetje beter maken, dus niet tevreden zijn met het eerste shot.

 

In welke richting zou je je verder willen ontwikkelen als beeldmaker? Toekomstplannen?

Ik heb weer inspiratie opgedaan voor nieuwe projecten en daar ga ik mee aan de slag!

 

© Monique Ferron

© Monique Ferron

© Monique Ferron

© Monique Ferron

© Monique Ferron

© Monique Ferron