Specialisatie: Stedelijk landschap

Te bereiken via: paulvos@fotoacademie.nl

 

Hoe lang werk je al bij de Fotoacademie hoe ben je hier ooit begonnen?

In 2007 ben in Cum Laude afgestudeerd richting stedelijk landschap. In dat jaar ben ik begonnen te werken voor de Fotoacademie Rotterdam waar ik toen woonde. Eerst als praktijkdocent voor de eerstejaars studenten en later ook als mentor.

 

Wanneer is de liefde voor fotografie ontstaan en ben je zelf begonnen met fotograferen?

Eigenlijk had ik altijd een fototoestel bij me in de buurt, maar pas na mijn middelbare school begon het een en ander een serieuse vorm aan te nemen.

Een vriend die aan de kunstacademie studeerde, raadde mij aan toelating te doen voor de Fotoacademie. Maar eerst moest ik nog leren ontwikkelen en afdrukken, want ja zo ging dat toen.. ; ) Pas tijdens mijn eindexamen begon ik met digitaal fotograferen.

 

Wat vind je het leukst aan mentorschap?

Als ik een serie of los beeld bespreek kijk ik of het verhaal aansluit op wat het beeld vertelt. Veelal is het in het begin zoeken naar de essentie of noodzaak die in elke student zit om beeld te maken of om bepaalde onderwerpen of thema's te verbeelden dan wel beeldend te maken.

Een interessante en soms intense zoektocht!!Dit maakt het werk als mentor aan de fotoacademie voor mij erg speciaal omdat je veelal met hele persoonlijke en gevoelige thema's te maken krijgt.

 

Wat zijn fotografen die je inspireren?

Wie mij inspireren is elk jaar weer anders. De stijl van de ‘Düsseldorfer Photoschule’ heeft mij altijd aangesproken en geïnspireerd, van de Bechers tot en met Simone Nieweg en Anna Vogel. Eigenlijk vind ik overal inspiratie, in films, theater boeken en musea.

 

Wat zou je een startende student als tip mee willen geven en waar let je op bij het beoordelen van een serie?

Aan nieuwe studenten zou ik graag willen zeggen:'geniet ervan, doe je best en probeer zoveel mogelijk uit, om te ontdekken wat bij je past. Gebruik alle faciliteiten die de school te bieden heeft en durf op je bek te gaan. Op school kun je alles nog proberen. Je hebt alle ruimte om te ontdekken wie jij bent als fotograaf.'

 

Werk je op dit moment aan een persoonlijk project en zo ja kan je daar iets over vertellen?

Momenteel ben ik met 2 projecten bezig. Één draait om een vergane zekerheid en de daarbij horende nieuwe werkelijkheid. Het tweede project is een beeldonderzoek die ik ben aangegaan met mijn huidige vriendin, waar we onze relatie onderzoeken en hoe die zich verhoudt tot de buitenwereld. Hierbij gebruiken we weghotelletjes als pretentieloze ruimtes om vanuit te vertrekken.