Je hebt deelgenomen aan de workshop Modefotografie onder leiding van Nienke Wind.  Waarom heb je voor deze workshop gekozen?

Het volgen van workshops is een leuke manier om verschillende aspecten van fotografie eigen te maken. Ik heb voor deze workshop gekozen omdat ik altijd een passie heb gehad voor het fotograferen van mensen en wilde dit graag uitbreiden met studio-ervaring. 

 

Op welke manier wil jij modefotografie toepassen in jouw werk?  Wat is jouw ambitie?

Mijn ambitie is om de kennis en vaardigheden die ik heb opgedaan tijdens deze workshop verder uit te breiden door op TFP-basis projecten te blijven doen. Als mijn portfolio op het gewenste niveau is en mijn ervaring toereikend, is het mijn ambitie om samen met een vriendin een allround bureau te beginnen, waarbij wij zowel fotografie als modellenmanagement willen aanbieden.

 

Wat vond je het meest uitdagend aan de workshop?

Tijdens de gehele workshop werk je naar de eindopdracht toe: een modische serie in de vorm van een editorial. Dit begint heel abstract en zo leer je vanuit je eigen concept te werken naar een concrete eindserie. Dit is dan ook de grootste uitdaging. Als je begint met een workshop modefotografie gaat je vrouwenhartje tekeer en heb je de wildste ideeën in je hoofd. Maar het is de kunst om die wilde ideeën achterwege te laten en heel abstract te beginnen. Dat is het beste voor het eindresultaat.

 

Waar heb je het meeste aan gehad/wat heb je geleerd?

Naast het bedenken van een concept en dat op de foto krijgen, heb je met veel meer aspecten te maken om het gewenste resultaat te krijgen. Van de houding van het model tot het talent van je make-upartiest. Terwijl je fotografeert moet je het model aanwijzingen geven en je moet dus wel weten wat je wilt. Tijdens de workshop heb je meerdere lessen in de studio met modellen, hierdoor leer je dit goed voor te bereiden voor de eindopdracht. Zo had ik geleerd een draaiboek te maken met daarin inspiratie voor eventuele poses.

 

Wil je iets vertellen bij beelden van de eindopdracht?

Mijn eindopdracht heet ‘domestic diva’: een sterke vrouw, gericht op haar carrière. Ze is bewust, modieus en staat met twee benen op de grond. Ze is moe, maar laat zich door niks uit het veld slaan. Ze staat. 

 

Iets anders dat je graag wilt delen?

Het model is Fam Wilderink. Make-up is gedaan door Cindy Comley. Het kapsel door Angel Geeta en styling door Erica Suech.