Vrijdag 4 november om 15.30 uur wordt de foto-expositie van de Noorse fotograaf Jonas Bendiksen in Beeld & Geluid in Den Haag geopend. Voorafgaand aan deze opening geeft de World Press-winnaar een lezing en Q&A. De middag wordt afgesloten met een borrel. We willen jullie van harte uitnodigen voor deze GRATIS opening. Hier kun je je aanmelden.
 

OVER DE TENTOONSTELLING

Het Noord-Macedonische industriestadje Veles kreeg in 2016 bekendheid als epicentrum van de productie van nepnieuws door werkloze jongeren. Met opzienbarende publicaties op social media gaven zij Donald Trump een extra steun in de rug in diens strijd om het presidentschap.

Jonas Bendiksen maakte en publiceerde een documentair fotoboek over het stadje Veles en zijn bewoners. Zo leek het althans. De foto’s en de teksten in het boek bleken bij nader inzien een gelaagd spel met realiteit en desinformatie. Dit project is nu als foto-essay te zien bij Beeld & Geluid, waarbij de bezoeker ook inzicht krijgt in de intrigerende making of.

 

JONAS BENDIKSEN

Jonas Bendiksen (Tønsberg, 1977) is een gelauwerde fotojournalist uit Noorwegen met een voorkeur voor de thema’s gemeenschap, geloof en identiteit. Hij ontving prijzen van World Press Photo, International Center of Photography, National Magazine Awards en Pictures of the Year International.