Logo Fotoacademie
ENGLogin studenten
Direct inschrijven

Ontwikkelen van een eigen visie en persoonlijkheid

De kwaliteit van een conceptueel beeldmaker staat of valt met zijn of haar inhoudelijke ontwikkeling. Het lesprogramma van de Opleiding tot Fotograaf richt zich dan ook met name op het ontwikkelen van een eigen visie en persoonlijkheid. Die ontwikkeling vindt plaats in een stimulerend klimaat met zoveel mogelijk verschillende invloeden: met extra workshops, fotoweekends, lezingen en exposities. De bundeling van deze activiteiten zorgt voor een levendige uitwisseling tussen studenten, fotografen en vertegenwoordigers van aanverwante disciplines, die bijzonder inspirerend is voor jouw fotografische ontwikkeling.

Het lesprogramma betreft dan ook een zorgvuldige balans tussen techniek en inhoud, een meerjarige opleiding op hbo-niveau waarbij geen theorie 'om de theorie' wordt gegeven, maar uitsluitend met het doel tot betere (stilstaande en bewegende) beelden te komen.

In deze tijd wordt er meer verwacht van een conceptueel beeldmaker: hij of zij denkt actief mee met de opdrachtgever, is onderdeel van het creatieve en conceptuele proces en wordt gekozen op basis van persoonlijkheid en visie.

Een moderne conceptueel beeldmaker is meer dan een fotograaf, een moderne conceptueel beeldmaker kent de kracht van het stilstaande en bewegende beeld, heeft kennis van beeldredactie en weet hoe beelden kunnen communiceren.

(Keuze)modules

Naast het vaste lesprogramma van de Opleiding tot Fotograaf biedt de Fotoacademie ook nog een aantal (keuze)modules aan, deels in workshopvorm, waarmee je je opleiding naar eigen inzicht en voorkeur kunt verdiepen en aanvullen. Afhankelijk van jouw keuzes kunnen ook andere beeldtoepassingen (buiten fotografie en film) ruim aandacht krijgen.