Inhoudelijke ontwikkeling en technische vaardigheden

In de Basisopleiding Uitbouw wordt aandacht besteed aan zowel de ontwikkeling van het inhoudelijk deel als aan de uitbreiding van jouw technische vaardigheden op het gebied van stilstaand (fotografie) en bewegend beeld (video).

Net als bij de (Online) Basisopleiding is de digitale spiegelreflex of systeemcamera het uitgangspunt. Deze camera’s zijn geschikt voor het maken van foto’s (stilstaand beeld) en film (bewegend beeld). De moderne fotograaf bedient zich van beide disciplines.

Je werkt aan uiteenlopende opdrachten, van reportage tot portret en studio, je leert zo de basis van enkele specialisaties binnen fotografie en video en je maakt een aantal eigen projecten (vrij werk), welke (mede naar eigen voorkeur) deels als foto’s en deels als film mogen worden uitgevoerd.

Tijdens elke les komt er een nieuw fotografisch aspect aan bod. Behandeld worden o.a. de volgende creatieve en technische onderwerpen:

  • portret-, studio- en documentaire fotografie;
  • beeldanalyse en editing, met name tijdens de opdrachtbesprekingen;
  • verdieping in audiovisuele technieken;
  • reportageflits (alleen fotografie), ook in combinatie met bestaand licht. 

Opdrachten

De opdrachten worden in zwart-wit en/of kleur uitgewerkt. Compositie, conceptontwikkeling en beeldcommunicatie blijven belangrijke onderdelen van het lespakket, met nog meer aandacht voor het samenstellen van series.

Extra keuzeworkshops

Je kunt het lesprogramma van de Basisopleiding Uitbouw tevens uitbreiden met extra keuzeworkshops die ook aangeboden worden aan de eerstejaars studenten van de Opleiding Conceptueel Beeld, module 1.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit oriënterende workshops: Available Light, Streetlife, Landschap en de technische workshops: Technische Camera, Doka/film en Digitale technieken.

De workshops bestaan uit 3, 4 of 5 bijeenkomsten. Let op! Afname van de workshops brengt extra kosten met zich mee. De kosten bedragen:

  • een workshop van 3 lessen €275,-
  • een workshop van 4 lessen €335,-
  • een workshop van 5 lessen €400,-

Bij directe afname van 3 of meer keuzeworkshops ontvang je 50% korting op de goedkoopste module.

De keuzeworkshops zullen tijdens het lesprogramma van de Basisopleiding Uitbouw aangeboden worden via jouw persoonlijke Studieportal KLIK.