Klassikale lessen

De lessen vinden plaats in de (computer)lokalen van de Fotoacademie. Voor het printen van de opdrachten is het aan te raden dat je beschikt over een computer met fotoprinter, maar je kunt ook werken op de Apple computers in de digitale werkplaats van de Fotoacademie, waarna je het printen eventueel uitbesteedt.

Alle opdrachten die je krijgt, worden gezamenlijk besproken. Juist bij die besprekingen blijkt het voordeel van mondelinge lessen. De foto’s en films van je medestudenten vormen telkens weer een bron van inspiratie en verhogen jouw leeropbrengst.

Begeleiding door de docent en mentoren

Een goede planning is onontbeerlijk. Indien nodig kun je buiten de lessen hulp en begeleiding van de hoofddocent (beperkt) krijgen, maar met name van de mentoren, bij wie je terecht kunt voor werkbesprekingen, begeleiding en vragen over de theorie. Van maandag t/m vrijdag van 09:30 tot 22:30 uur en op zaterdag van 09:30 tot 17:30 uur kun je bij de mentoren terecht, zowel telefonisch als op afspraak. 

Opdrachten en toetsen

Gedurende de Basisopleiding zul je een aantal opdrachten en een eigen project uitwerken, maak je drie toetsen: theorie opnametechniek, praktijk beeldbewerking in Photoshop en montage in Première Pro.